Sobota 07. 09. 2024 13:05:18 | Meniny má Marianna

Letné osvieženie: 5 miest na kúpanie v Žilinskom kraji, ktoré stoja za návštevu

Júl a august sú ideálne mesiace na to, aby ste boli čo najviac vonku a kúpali sa. Pokiaľ kúpaliská moc neobľubujete, môžete sa osviežiť vo voľnej prírode. Pripravili sme si pre vás 5 miest, ktoré nájdete v Žilinskom kraji.

Radka Kostánová|15. júl 2024|15:00:01

Zdroj: visit.ruzomberok.sk

Súvisiaci článok
Tip na výlet: Termálny prameň Kalameny
Čítajte viac >

Hľadáte ideálne letné osvieženie? Využite prírodu a jej krásy. V Žilinskom kraji sa ich nachádza naozaj veľa, no vybrali sme pre vás 5 miest, ktoré za návštevu rozhodne stoja.

Vodná nádrž Hrabovo

V prekrásnej lokalite si môžete zaplávať na Liptove. Vodná nádrž Hrabovo sa nachádza v Hrabovskej doline pri Ružomberku. Podľa mnohých turistov je miesto na kúpanie situované v romantickom horskom prostredí Národného parku Veľká Fatra. No okrem plávania ponúka aj iné aktivity, ktorým sa môžete na tomto mieste venovať.

Jánska kaďa a prameň

V Jánskej doline sa nachádza minerálny prameň, ktorý má aj liečivé účinky. Miestni obyvatelia nazývajú toto miesto aj „kaďa“. Voda v nej je podľa informácií na portáli vistiliptov.sk mineralizovaná, hydrouhličitanovo-síranová, silne uhličitá, vápenato-horečnatá, hypotonická. Vďaka tomu má dokázateľne liečivé účinky pri reumatických chorobách, ochoreniach ženských orgánov, kožných ochoreniach, chorobách pohybového ústrojenstva.

279380217_536443594677346_7137025892811467544_n_aee6df9c0e.jpg Zdroj: Facebook/Spoznaj s nami svet

Kalameny

Termálny prameň a prírodné jazierko sa nachádza aj v Kalamenoch. Zástupcovia obce Kalameny na webe priblížili, že toto miesto sa nachádza 1 kilometer severne od obce. Termálny prameň v Kalamenoch tvorí umelý vrt z roku 1991 až 1992 s teplou vodou približne 33°C. Okolo vrtu bolo vybudované umelé jazierko, čo umožňuje bezplatné kúpanie.

Termalny_pramen_Kalameny_02_6fe0ded34c.jpg Zdroj: visit.ruzomberok.sk

Liptovská Mara

Vodná nádrž na Liptove je obľúbeným miestom na letné kúpanie pod holým nebom, v náručí prekrásnej prírody. Každý návštevník si na tomto mieste nájde aktivitu podľa svojho gusta, preto sa nikto nebude nudiť. V našom minulom článku sme vás informovali, že pri tomto mieste vznikol aj nádherný fotopoint.

Be_Funky_collage_257_83eb47212a.jpg Zdroj: Facebook/Plážové kúpalisko Liptovský Trnovec

Šútovské jazero

Zatopený kameňolom neďaleko Šútova láka turistov už dlhé roky. Hoci nie je odporúčané sa tam kúpať (len na vlastné nebezpečenstvo), miesto stojí za návštevu. Od jazera pocítite príjemné ochladenie a uvidíte prírodu, ktorá doslova žiari farbami. Neďaleko sa nachádza aj vodopád, ku ktorému si môžete urobiť prechádzku.


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Poluvsianska skalná ihla
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť