Sobota 05. 10. 2024 11:57:27 | Meniny má Viera

Tenisová zábava s veľkým srdcom: Charitatívny turnaj v Kysuckom Novom Meste podporí malých onkologických bojovníkov

Už po štvrtý raz, počas najbližšieho piatka 5. júla 2024, sa uskutoční charitatívny tenisový turnaj amatérov a športových osobností v areáli TK Kysucké Nové Mesto. Cieľom je vyzbierať peniaze pre dobrú vec, tentokrát na podporu občianskeho združenia Svetielko nádeje. Patrónom charitatívneho podujatia sa stal herec Ján Dobrík, ktorý okamžite podporil túto dobrú vec aj svojím príbehom.

Juliana Krčulová|1. júl 2024|13:00:09

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Na Štadióne MŠK Žilina sa šíri vôňa čerstvo pokosenej trávy: Rekonštrukcia a výmena trávnika v týchto dňoch finišuje
Čítajte viac >

Charitatívny tenisový turnaj v Kysuckom Novom Meste

Na turnaji sa stretnú mnohé zvučné osobnosti. Športovci s tenisovou raketou v rukách, ako Andrej Martin, Karol Beck, Igor Zelenay či Filip Horanský, budú zárukou kvality a zábavy. Medzi ženskými zástupkyňami uvidíme Michaelu Hončovú a Silviu Chudú.

„Bol som na prvom ročníku, odvety sa mi pre pracovné povinnosti nepodarilo prísť. Vždy som sa na túto akciu tešil, lebo v sebe skrýva neskutočne krásne posolstvo. Navyše sa stretne partia výborných ľudí – prísť na Kysuce je ozaj dobrý nápad. Budeme radi, keď sa prídete na nás pozrieť či sme ešte nezabudli hrať tento krásny šport,“ podotkol Karol Beck, niekdajší 35. najlepší hráč svetového rebríčka ATP.

Európsky futbalový šampionát je v plnom prúde a futbalovú zástavu na turnaji bude chcieť držať čo najvyššie Zdeno Štrba. „Naša generácia zažila vrchol v postupe do osemfinále majstrovstiev sveta, týmto súčasným hráčom patrí hold za skvelú reprezentáciu krajiny. Ohľadom tenisového turnaja to bude moja premiéra, počul som len samé dobré veci a fakt sa teším,“ uviedol.

plagat turnaja.jpeg Zdroj: Juraj Vnuk

Zvučné osobnosti a dobročinnosť

Zapoja sa aj hokejisti – František Skladaný, Miroslav Mucha a Daniel Gachulinec budú reprezentovať klub Vlci Žilina. Róbert Kašša, majster sveta v hokejbale, sľubuje prekvapenie: „Tenisový turnaj je pre nás počas leta skvelou voľbou, v tomto termíne sú aj hokejbalové majstrovstvá mládeže v Žiline, a tak sľubujeme, že do Kysuckého Nového Mesta okrem brankára Stanislava Petríka dotiahneme aj jednu veľkú hokejovú legendu. Nechajte sa prekvapiť, bude to stáť za to.“

Okrem tenisu budú na programe aj bohaté sprievodné akcie, keďže organizátori sa snažia posunúť tento ročník na vyšší level. Hudobní hostia a skvelý catering pod taktovkou tímu Mariána Masaryka z Kysuckého Lieskovca prinesú zábavu až do polnoci. „Som rád, že môžem byť súčasťou turnaja a verím, že príde veľa ľudí nielen z Kysuckého Nového Mesta. Bohatý program skutočne stojí za to a bude to dobrá zábava do polnoci. Tešíme sa na vás,“ povedal event manažér turnaja Jakub Kubík zo ŠportBaru, ktorý sa bude starať o pitný režim priamo na kurtoch TK Kysucké Nové Mesto.

tenis foto.jpg Na minulom ročníku poctil hráčov návštevou hokejový majster sveta Dárius Rusnák. Zdroj: Juraj Vnuk

Herec Ján Dobrík sa rozhodol podporiť turnaj a stať sa tvárou charity aj cez svoj príbeh. Vyzbierané peniaze sú tradične venované žilinskej nemocnici, pričom druhá polovica putuje novému adresátovi. Pre štvrtý ročník charitatívneho podujatia organizátori zverili dôveru práve Jánovi Dobríkovi. Pri prvom telefonáte bol herec milo prekvapený gestom organizátorov, ktorí sa rozhodli zakúpiť jeden z jeho obrazov v rámci jeho projektu. Maľovanie bolo pre Jána Dobríka spoločnou aktivitou s jeho deťmi, najmä keď jeho syn Timko mohol tráviť čas doma.

Výsledky jeho tvorby sa páčili kamarátom a tí si obrazy chceli zavesiť doma, v práci alebo v kancelárii. Ján Dobrík sa rozhodol venovať všetky peniaze organizácii Svetielko nádeje, ktorá už dvadsaťjeden rokov pomáha deťom a rodičom na detskej onkológii v Banskej Bystrici. Od januára do apríla poslal Svetielku 5 200 eur. „Za každé jedno euro pre detičky na onkológii ďakujem, všetky financie cez variabilný symbol pôjdu na Svetielko nádeje, o všetkom bude mať každý prehľad. Ešte raz obrovská vďaka,“ poďakoval sa herec Ján Dobrík.

Organizátori charitatívneho turnaja majú pripravených viac ako tridsať cien v tombole, ktoré sú veľmi atraktívne. „Po minulom ročníku sme sa rozhodli zvýšiť cenu jedného tombolového lístka na 10 eur, no zato sme zvýšili hodnotu cien. Od našich partnerov máme veľa krásnych pobytov, hokejové dresy na čele s Jurajom Slafkovským, futbalové dresy našich reprezentantov i mnoho ďalších skvelých cien. Príďte podporiť dobrú vec,“ dodal organizátor a autor myšlienky turnaja Juraj Vnuk.

Program turnaja.jpeg Zdroj: Juraj Vnuk


Súvisiaci článok
Atlétka Gajanová prekonáva samú seba. Na republikovom šampionáte zlepšila osobné maximum a vyhrala zlato!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť