Piatok 20. 09. 2024 02:40:11 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Bytča podporila rozvoj športových aktivít. V Hliníku nad Váhom vznikne nová bežecká dráha pre hasičov

Mesto Bytča sa teší z nového rozšírenia športových možností pre miestnych obyvateľov, najmä pre dobrovoľných hasičov a mládež.

Monika Bieliková|18. júl 2024|15:00:01

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook-Mladí Hasiči Hliník n/Váhom a freepik.com

Súvisiaci článok
Nový povrch a bezpečné prostredie: Mesto Martin investovalo do rekonštrukcie hokejbalového ihriska
Čítajte viac >

Mesto Bytča o výstavbe informovalo v júlovom vydaní Bytčiansky spravodaj. Vďaka financovaniu z Regionálnych dotácií Žilinského samosprávneho kraja začne výstavba nového tréningového prostredia – bežeckej dráhy s rozmermi 100 metrov na 4 metre. Táto moderná infraštruktúra bude slúžiť nielen na tréningové aktivity dobrovoľných hasičov z mesta Bytča, ale aj na podporu rozvoja hasičských športových aktivít pre deti a mládež z Družstva dobrovoľných hasičov Bytča.

Hliník nad Váhom, kde bude dráha umiestnená, sa stáva novým centrom športových aktivít v rámci mesta. Mestské zastupiteľstvo schválilo projekt v roku 2023, ktorý je súčasťou širšieho úsilia podporiť a motivovať mladú generáciu hasičov k pravidelnému tréningu. V rámci športového areálu v Hliníku nad Váhom bude táto nová dráha miestom pre tréningové procesy, a tiež pre usporiadanie rôznych súťaží v hasičskom športe v celom regióne.

Realizácia tohto projektu ukazuje, že mesto Bytča investuje do budúcnosti svojich športových a spoločenských aktivít, čím poskytuje nové možnosti pre rozvoj športového ducha a zlepšenie výkonnosti mladých ľudí vo voľnom čase.


Súvisiaci článok
Basketbalový kôš, florbalové bránky aj lavičky: Žilinské ihrisko na sídlisku Hájik dostalo nový život
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť