Pondelok 21. 10. 2024 20:24:22 | Meniny má Uršuľa

Žilina opäť excelovala v súťaži Do práce na bicykli. Mesto obsadilo popredné priečky v 4 kategóriách

Žilina má za sebou ďalší úspešný ročník súťaže Do práce na bicykli. Mesto Žilina podľa aktuálnych výsledkov obsadilo v obľúbenej súťaži popredné priečky v štyroch kategóriách. Ak berieme do úvahy konkurenciu ostatných slovenských miest, tak Žilina sa môže hrdiť druhým miestom v počte tímov i súťažiacich.

Michal Szentivanyi|9. júl 2024|17:30:00

Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com a zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Zamestnanci župy pôjdu do práce ekologickejšie. Kraj zaobstaral horské a trekingové elektrobicykle
Čítajte viac >

O výsledkoch súťaže informovala hovorkyňa meste Zuzana Ondrášová. O stupeň nižšie sa Žilina umiestnila v počte najazdených kilometrov a ušetrených kilogramov oxidu uhličitého. Radnica verí, že za týmito úspechmi je nielen záujem obyvateľov o ekologickejšie a zdravšie formy dopravy, ale aj zlepšujúca sa cyklistická infraštruktúra v meste a jeho okolí," uviedla Ondrášová.

Prospešná a zdravá aktivita pre telo

„Ďalší ročník súťaže Do práce na bicykli máme úspešne za sebou a naše mesto sa opäť môže pochváliť výbornými výsledkami. Teší ma, že alternatívne spôsoby dopravy, ktoré sú šetrnejšie k životnému prostrediu, majú stále viac priaznivcov aj medzi Žilinčanmi. Samozrejme, prospech pre zdravie z pravidelnej jazdy na bicykli je príjemným bonusom. Ďakujem všetkým obyvateľom za účasť v kampani a už teraz sa teším na ďalší ročník," povedal k téme primátor mesta Peter Fiabáne.

FIABÁNE 2.jpg Zdroj: zilina.sp21.sk

Na oficiálne výsledky si budeme musieť počkať

Výsledky v rámci mesta Žilina budú odprezentované počas Európskeho týždňa mobility, ktorý je naplánovaný na september. „Vo vyhodnotení spoznáme najúspešnejšie tímy i jednotlivcov. Tohto ročníka súťaže Do práce na bicykli sa zúčastnilo 96 slovenských samospráv a registrovalo sa 14 774 súťažiacich. Spolu sa im podarilo odbicyklovať viac ako 1,7 milióna kilometrov a ušetriť takmer 430-tisíc kilogramov CO2," doplnila Ondrášová.

Hlavnými cieľmi obľúbenej súťaže Do práce na bicykli je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách a vyzvať samosprávy na Slovensku k vytváraniu kvalitných podmienok pre ekologické druhy dopravy v meste. Okrem toho chce kampaň motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať ich, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Cyklotrasa pri Vodnom diele Žilina smerom na Budatín
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť