Streda 23. 10. 2024 01:28:55 | Meniny má Alojzia

Festival Dotyky a spojenia 2024 zaznamenal rekordnú návštevnosť. Prišlo 18-tisíc divákov

Divadelný festival Dotyky a spojenia v Martine navštívilo počas 19. ročníka takmer 18-tisíc divákov.

TASR|8. júl 2024|16:30:16

Zdroj: Koláž Žilina SP21/ Braňo Konečný, Stanley Sobkuliak | Dotyky a spojenia

Súvisiaci článok
Úspech až za hranicami: Tanečný klub z Martina je novým majstrom Európy
Čítajte viac >

Podľa programovej riaditeľky Moniky Michnovej rekordný záujem o festival zo strany divákov potvrdzuje skutočnosť, že niektoré predstavenia boli vypredané za pár minút.

„Prekvapil ma tiež záujem zo strany umelkýň a umelcov, ktorých sa tento rok na festivale premlelo naozaj veľa. Vnímam to tak, že z Dotykov a spojení sa stal akýsi 'meeting point', ktorý na konci sezóny využívajú divadelníčky a divadelníci na dôležité vzájomné stretnutia," uviedla Michnová.

Festival počas šiestich dní od pondelka 24. do soboty 29. júna ponúkol spolu 33 inscenácií. Hlavný program tvorilo desať inscenácií, ktoré mali premiéru od apríla 2023 do marca 2024. „Milo ma prekvapilo, že mnoho kolegýň a kolegov z divadiel si dokázalo zariadiť čas a ostalo na festivale viac dní a aj to že sa nám v nevyhnutných prípadoch vďaka ochote divadiel podarilo odohrať ich predstavenia v hlavnom programe dvakrát," poznamenal riaditeľ festivalu Tibor Kubička.

DAS02_2290_resize.jpg Zdroj: Braňo Konečný, Stanley Sobkuliak | Dotyky a spojenia

Známy je už aj termín jubilejného 20. ročníka festivalu, ktorý sa v Martine uskutoční od pondelka 16. do soboty 21. júna 2025 a bude bodkou za divadelnou sezónou 2024/2025.

Hlavným organizátorom festivalu je Slovenské komorné divadlo Martin. Z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia - hlavný partner festivalu. Podporili ho aj Žilinský samosprávny kraj, mesto Martin a Fond LITA.


Súvisiaci článok
Tajomstvá Žilinského kraja: Zimomriavky pri Vrbickom plese
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť