Sobota 05. 10. 2024 06:01:10 | Meniny má Viera

Úspech až za hranicami: Tanečný klub z Martina je novým majstrom Európy

V uplynulých dňoch sa v českom Chomutove uskutočnili majstrovstvá Európy DANCE FEVER v tanečnom štýle disco dance a disco freestyle. Martinskí tanečnici odchádzali na tieto ťažké majstrovstvá plní očakávania, no domov sa vrátili plní radosti.

Radka Kostánová|6. júl 2024|12:00:02

Zdroj: tkdeep.sk

Súvisiaci článok
Martin sa rozsvietil talentom: Na súťaži sa predviedli tí najlepší tanečníci zo Slovenska
Čítajte viac >

Martinskí tanečníci uspeli opäť aj za hranicami

Tanečníci z klubu Deep Dance Club sa zúčastnili na majstrovstvách Európy v českom Chomutove. Ukázali svoj talent a domov sa vrátili s titulom trojnásobného majstra, trojnásobného vicemajstra a trojnásobného II. vicemajstra Európy a s množstvom semifinálových umiestnení. Informovali o tom zástupcovia martinského klubu na webovej stránke.

Európsky šampionát DANCE FEVER v Chomutove bol prvou zahraničnou súťažou pre tanečný klub z Martina v tejto sezóne. Vystúpilo na ňom 2 460 tanečníkov zo 16 európskych krajín.

„Deep mal na disco šampionáte v Chomutove zastúpenie vo viacerých súťažných disciplínach, kde sa mu okrem skvelých finálových umiestnení spomedzi svetovej tanečnej špičky podarilo presvedčiť medzinárodnú porotu a získať aj zlaté medaily,“ priblížilo vedenie klubu.

c82e9498-4327-4275-ae19-caace27e560a-819x1024.jpg Zdroj: tkdeep.sk

Ocenenia od prvého dňa po posledný

Mladé talenty si vybojovali ocenenia hneď v prvý deň, a to v disciplínach disco show zásluhou juniorských tanečníkov z disco show skupiny „Six Emotions“. Tí si svojím výkonom zaslúžili prvé priečky. Dospelácka disco show skupina „Time Travel“ odišla domov so striebornou medailou na krku.

V detskej vekovej kategórii sa o medailu postaral Adamko Gregor a stal sa 1. vicemajstrom Európy. Zároveň spoločne s Timkou Hořavovou vybojovali krásne 5. miesto na šampionáte v detskej disco dvojici.

Matúš Tropp štartoval v disciplíne disco sólo muži, kde si vytancoval 1. miesto a titul majstra Európy. Tento tanečník tvorí už nejednu tanečnú sezónu úspešné duo spolu s talentovanou Alžbetkou Hlavňovou. Zohraný tanečný tandem štartoval v disciplíne dospeláckych disco dvojíc, kde si odniesli 3. miesto a titul II. vicemajstra Európy pre Deep na tomto šampionáte. V tanečnom štýle disco freestyle, v ktorom dominujú gymnastické prvky súťažila Tamarka Masárová, ktorá bola neporaziteľná a vybojovala si 1. miesto a titul majsterky Európy,“ priblížili zástupcovia klubu.

54de2763-66a7-4349-96af-dd7b0741efcb-768x1024.jpg Zdroj: tkdeep.sk

Výbornou správou je, že zbierku ocenení rozšírila aj Zarka Browning v tanečnom štýle MINI disco sólo, kde skončila na 3. mieste s titulom 2. vicemajsterky Európy. Ziskom 2. miesta a titulom vicemajstra Európy tanečnej MINI disco skupiny „Little Ladies“ sa Deep opäť stal jedným z najúspešnejších klubom slovenskej výpravy.

„Z európskeho šampionátu z Chomutova sme si doniesli tri zlaté a zo Žnina 4 zlaté medaily. Budem sa znova opakovať, no viem, že za takýmto úspechom je iba tvrdá práca tanečníkov, trpezlivosť a odhodlanie trénerov a ochoty rodičov podporovať svoje deti v tancovaní. Za to všetko im patrí moje úprimné a najväčšie poďakovanie,“ dodal predseda klubu Miroslav Frolo na webovej stránke.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Jubilejný ročník tanečnej súťaže: Mladé talenty z Martina potvrdili, že patria medzi elitu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť