Streda 02. 10. 2024 07:10:14 | Meniny má Levoslav

Tragédia na horách: Pád auta v strmom lesnom poraste neprežila jedna osoba

Prevrátenie a pád osobného automobilu v strmom lesnom poraste v oblasti Rakytov pod vrcholom Nevedomá vo štvrtok 4. júla neprežila jedna osoba, ďalší dvaja účastníci nehody sa zranili. Informovala o tom Horská záchranná služba na svojom webe.

TASR|5. júl 2024|10:00:04

Ilustračné foto. Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Horskí záchranári sú v plnej pohotovosti aj v noci. Zásah vo Veľkej Fatre, muž nedokázal dokončiť túru
Čítajte viac >

Posádke auta pomáhali horskí záchranári z Oblastného strediska Veľká Fatra, ktorých cez Operačné stredisko tiesňového volania požiadali o súčinnosť so záchrannými zložkami integrovaného záchranného systému.

„Horskí záchranári sa po príchode na miesto podieľali na vyslobodení a transporte uviaznutej osoby. Žiaľ, u tejto osoby mohli príslušné zložky na mieste skonštatovať iba smrť," uviedla Horská záchranná služba. Telo následne odovzdali obhliadajúcemu lekárovi a Policajnému zboru SR.

„Ostatní účastníci nehody boli so zraneniami odovzdaní do starostlivosti rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocničného zariadenia," dodala Horská záchranná služba.

Okolnosti nehody, pri ktorej vozidlo za doposiaľ nezistených okolností spadlo do rokliny, vyšetruje polícia. Auto podľa nej viedla doposiaľ nezistená osoba. „Vo vozidle sa nachádzali tri osoby, 37-ročný muž utrpel zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol, prevezené do nemocnice boli ďalšie dve osoby vo veku 31 a 39 rokov," doplnila žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Polícia začala v súvislosti s udalosťou trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví. „Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné procesné úkony s cieľom objasnenia skutku. Ďalšie okolnosti prípadu, ako aj to, kto bol vodičom motorového vozidla, sú predmetom vyšetrovania," dodala Kremeňová.


Súvisiaci článok
V Rajeckých Tepliciach museli zasahovať hasiči. Zalarmoval ich ranný požiar rodinného domu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť