Sobota 06. 07. 2024 23:53:13 | Meniny má Patrik, Patrícia

V Rajeckých Tepliciach museli zasahovať hasiči. Zalarmoval ich ranný požiar rodinného domu

V Rajeckých Tepliciach koncom júna horelo. Hasiči si museli poradiť s veľkými plameňmi v jednom z rodinných domov, kde tento živel narobil obrovské škody.

Michal Szentivanyi|3. júl 2024|15:00:00

Zdroj: Koláž Žilina SP21/TASR/Erika Ďurčová a minv.sk

Súvisiaci článok
Hromadná nehoda na úseku D1 pri Považskej Bystrici. Zrazilo sa viacero áut! (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

O zásahu hasičských jednotiek v Rajeckých Tepliciach informovala tlačovou správou hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová. V nedeľu 30. júna 2024 krátko pred 7:10 hodinou ráno bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ohlásený požiar v rodinnom dome v Rajeckých Tepliciach," uviedla hovorkyňa.

thumbnail_gina-42248-20240630-085805.jpg Zdroj: minv.sk

Na miesto smerovali hasiči z Rajca a zo Žiliny

Na miesto bolo okamžite vyslaných 10 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Rajci a Hasičskej stanice v Žiline so štyrmi kusmi techniky. Pri zásahu asistovali dobrovoľní hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru obce Rajecké Teplice – Poluvsie.

„Po príjazde na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedná o požiar na prízemí rodinného domu. Jednotka zasahovala dvoma C prúdmi. Hasiči skontrolovali poschodie rodinného domu, ktoré požiarom nebolo zasiahnuté. Po likvidácii požiaru hasiči priestory opätovne skontrolovali, dohasili skryté ohniská a priestor odvetrali," doplnila Pohanková Zahatlanová.

Na miesto bol neskôr privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov a polícia. „Príčina vzniku požiaru a výška škody je v štádiu vyšetrovania. Pri zásahu nedošlo k zraneniu osôb," uzavrela hovorkyňa hasičov.


Súvisiaci článok
Hasiči na Kysuciach prešli technologickou revolúciou. Nová miestnosť, ktorá simuluje tie najčastejšie prípady
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť