Sobota 06. 07. 2024 16:56:29 | Meniny má Patrik, Patrícia

Brankárov Vlkov bude mať pod dohľadom Dominik Antala. Ten do Žiliny prišiel z Trenčína

Pred extraligovou sezónou je potrebné striehnuť aj na kvalitu brankárov. To si uvedomuje aj hokejový klub Vlci Žilina, ktorý sa bude dôsledne pripravovať pod dohľadom Dominika Antalu. Ten sa presunul z Trenčína do Žiliny aj preto, aby dohliadol na kondíciu gólmanov.

Michal Szentivanyi|3. júl 2024|09:59:59

Zdroj: Koláž Žilina SP21/vlcizilina.hockeyslovakia.sk a Facebook/Vlci Žilina

Súvisiaci článok
Sebastián Šmida: Verím, že budeme dobrá partia, čo je základom úspechu a budeme baviť fanúšikov
Čítajte viac >

Vlci Žilina o trénerskom prírastku v mančafte informovali na svojom webe. Dominik Antala sa k svorke Vlkov pridáva po pôsobení v Dukle Trenčín. Nového trénera podľa všetkého oslovila vízia klubu, podpora fanúšikov a teší sa aj na vytváranie pevných vzťahov so svojimi zverencami. Za hlavný cieľ si stanovil prípravu brankárov.

„Naša dohoda sa rodila už od minulého roka, odkedy sme boli v kontakte s Františkom Skladaným. Už vtedy ma zaujala vízia klubu, na ktorej sa pracuje. Keď ma opäť oslovili tento rok, tak som nezaváhal a dohodol sa takmer hneď," povedal Antala o svojej ceste k Vlkom.

Tomu pôsobenie v rámci extraligy rozhodne nie je cudzie, keďže v minulej sezóne pôsobil ako tréner brankárov v Trenčíne. Do Žiliny však neprichádza sám, ale spolu s brankárom Connorom LaCouveem i hlavným trénerom Milanom Bartovičom. „Je to jeden z hlavných dôvodov, prečo som hneď bez zaváhania prijal ponuku Žiliny. S trénerom Bartovičom i Connorom sa mi pracovalo dobre, sú to skvelí ľudia, s ktorými som trávil najviac môjho času pri pôsobení v Trenčíne," dodal Antala, ktorý si myslí, že Žilina bude mať jeden z najlepších fanklubov v extralige.

IMG_2652.jpg Zdroj: vlcizilina.hockeyslovakia.sk

Prvé body práce

Antala si už aj stanovil svoje priority práce. „Prvý bod mojej práce je to, aby som si s nimi vytvoril dobrý vzťah, kde sa navzájom všetci rešpektujeme a dopĺňame. Nikdy som sa nad brankárov nestaval ako autorita, skôr je to o tom aby sme si pomohli a sadli ako ľudia,“ priblížil Antala s tým, že ak si s hráčmi sadne, oveľa ľahšie sa mu bude pracovať na hokejových záležitostiach.

„Mojím najväčším cieľom počas sezóny je, aby boli brankári pripravení. Brankársky post chceme mať v tejto sezóne naozaj silný, máme dvojicu Connora s Košom, ktorí sa, myslím si, budú veľmi pekne dopĺňať. Mojím cieľom bude, aby boli tou najlepšou verziou samého seba,“ zakončil mladý trénersky prírastok.


Súvisiaci článok
K ofenzívnym radom žilinských Vlkov sa zo Zvolena pridáva 22-ročný Jakub Kolenič
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť