Sobota 06. 07. 2024 18:37:05 | Meniny má Patrik, Patrícia

Zamestnanci župy pôjdu do práce ekologickejšie. Kraj zaobstaral horské a trekingové elektrobicykle

Zamestnanci Úradu Žilinského samosprávneho kraja môžu na služobné cesty využívať ekologickú alternatívu dopravy. Ako agentúru TASR informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja, Eva Lacová, do vozového parku pribudli dva trekingové bicykle a dva horské elektrobicykle.

TASR|3. júl 2024|12:59:58

Zdroj: zilinskazupa.sk

Súvisiaci článok
Do rekonštrukcie čadčianskej chirurgie pôjdu státisíce eur. Sľubujú si zvýšenie komfortu pacientov
Čítajte viac >

Doplnila, že zamestnanci si bicykel rezervujú prostredníctvom interného elektronického objednávacieho systému. „Bicykle s jednoduchým dizajnom a logom Žilinského samosprávneho kraja sú vybavené zadným stojanom a nosičom, k dispozícii sú dve veľkosti. Nákup bicyklov bol predmetom verejného obstarávania, pričom ich cena je 5 080 eur," uviedla Lacová.

2024_07_02_Zupne_Bicykle-1_1600x1200.jpg Zdroj: zilinskazupa.sk

Podľa predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej je zabezpečenie štvorice bicyklov vyústením snahy vedenia úradu zvýšiť ekologické povedomie zamestnancov. „Chceme ich viesť k tomu, aby využívali alternatívne zdroje dopravy, ideálne na dennej báze. Elektrobicykle šetria prírodu aj sily, doprava je ekologická a efektívna a sú pohodlným a praktickým spôsobom dopravy," poznamenala Jurinová.

2024_07_02_Zupne_Bicykle-2_1600x1200.jpg Zdroj: zilinskazupa.sk

Zamestnanci Úradu Žilinského samosprávneho kraja sa každoročne aktívne zapájajú aj do celoslovenskej kampane Do práce na bicykli. V roku 2023 sa Žilinský samosprávny kraj umiestnil v súťaži samospráv na druhom mieste.


Súvisiaci článok
Vo viacerých miestach Žilinského kraja sa stráca voda. Situácia sa nezmenila ani na rieke Rajčianke
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť