Utorok 02. 07. 2024 02:32:24 | Meniny má Berta

Psovod z Ružomberka a jeho štvornohý priateľ Riko dominovali na obranárskych pretekoch

V druhom májovom týždni sa konali obranárske preteky s medzinárodnou účasťou, kde psovod ppráp. Ivan Jandura z Ružomberka spolu so služobným psom Rikom získali prvenstvo. Súťažiaci z viacerých krajín bojovali v kategórii “ring”, no práve ružomberský tím dokázal excelovať a odniesol si domov nielen celkové prvenstvo, ale aj ocenenia za najlepšiu obranu a poháre od rozhodcov a figurantov.

Juliana Krčulová|15. jún 2024|08:00:14

Zdroj: Koláž Žilina SP21/zvjs.sk

Súvisiaci článok
Rovnováha v jedálničku a prínos olivového oleja. Presvedčte sa o jeho kladoch v životospráve
Čítajte viac >

Psovod ppráp. Ivan Jandura so služobným psom Rikom zvíťazili v obranárskych pretekoch

V priebehu druhého májového týždňa sa v areáli hotela Lomnistá v obci Jasenie uskutočnili obranárske preteky, ktorých sa zúčastnil aj psovod Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Ružomberok, ppráp. Ivan Jandura so služobným psom Rikom.

Ako informovala hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže, Monika Kacvinská, na oficiálnom webe zboru, súťažili v kategórii “ring”, kde čelili konkurencii 29 súťažiacich zo štyroch krajín: Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska.

„Väčšina účastníkov patrila k príslušníkom ozbrojených zložiek, no nechýbalo ani zastúpenie súťažiacich aj z civilného sektoru. Nášmu psovodovi spoločne so služobným psom sa podarilo excelentne odprezentovať natrénované hodiny práce a uspieť v tejto súťažnej kategórii, pričom túto súťaž vyhral. Okrem celkového prvenstva získal aj nasledujúce ocenenia: najlepšia obrana SR, putovný pohár vedúceho úseku služobnej kynológie ZVJS, pohár rozhodcov a figurantov,“ priblížila Kacvinská s tým, že tento úspech je považovaný za vzornú reprezentáciu ústavu a zboru, a ppráp. Ivan Jandura si za to zaslúži poďakovanie a prianie pevného zdravia a trpezlivosti pri ďalšom výcviku, s nádejou, že sa mu bude dariť v civilnom aj pracovnom živote rovnako dobre, ako sa mu darilo v súťaži.

24471389-237e-43fd-8c7d-0b687b009f3e.jpg Zdroj: zvjs.sk


Súvisiaci článok
Skladovanie jahôd má svoje jasné zásady. O niektorých ste možno ani netušili
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť