Sobota 22. 06. 2024 11:19:03 | Meniny má Paulína

Rekonštrukcia žilinskej nemocnice: Pribudne nové administratívne centrum a zlepšia sa aj podmienky v niekoľkých ambulanciách

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina neustále pokračuje v dôležitých rekonštrukčných prácach. V súčasnosti prebieha najrozsiahlejšia úprava v budove, kde predtým sídlila Národná transfúzna služba, a to s cieľom vytvoriť nové administratívne centrum pre nemocnicu. Okrem toho sa podarilo zlepšiť podmienky v niekoľkých ambulanciách.

Juliana Krčulová|13. jún 2024|18:00:23

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Žilinské kúpalisko sa pripravuje na sezónu: Nové atrakcie a e-vstupenky!
Čítajte viac >

Modernizácia zdravotníckych priestorov

Súčasťou novovznikajúceho administratívneho centra žilinskej nemocnice bude podľa slov riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, Juraja Kaciana, spolu 14 kancelárií.

„Mnohé administratívne priestory sú aktuálne situované v hlavnej budove polikliniky a naším cieľom je ich postupne presťahovať na nové miesto tak, aby sme v budúcnosti mohli mať v hlavnej budove výlučne ambulancie. Vďaka tomu budeme môcť postupne rozširovať ďalšie potrebné odbornosti. Priestory plánujeme predtým zrekonštruovať, čo by malo trvať približne jeden rok,“ vysvetlil riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina a dodal, že v objekte bývalej Národnej transfúznej služby bolo potrebné vykonať búracie a murárske práce, nové omietky a nátery stien.

„Kompletne sme vymenili rozvody elektriky a vody, staré okná sme nahradili novými, osadili sme tiež nové zárubne a dvere. Na poschodí pribudne nová podlaha, stropné podhľady so svietidlami a počítačové rozvody,“ priblížil vedúci oddelenia hospodárskych a stavebných činností Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, Robert Rožánek, a dodal, že väčšinu prác realizujú zamestnanci z oddelenia hospodárskych a stavebných činností. Termín dokončenia kompletnej modernizácie je podľa dostupných informácií naplánovaný na záver tohto leta.

FNsP ZA_Súčasťou administratívneho centra bude 14 kancelárií.JPG Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Žilina investuje do lepších ambulancií

Hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, Zuzana Fialová, informovala, že intenzívne rekonštrukčné práce sa dotkli aj priestorov budúcej nefrologickej ambulancie. „V ambulancii sme vymenili podlahy, rozvody elektriky a vody, vybudovali sme sadrokartónovú priečku, nové omietky a nátery, stropné podhľady, vymenili sme svietidlá a nábytok. Ambulanciu bolo potrebné vybaviť i medicínskym zariadením,“ doplnil ju vedúci oddelenia hospodárskych a stavebných činností.

„Modernejšie a kvalitnejšie zázemie tiež dostali algeziologická, hematologická a neurologická ambulancia, ktoré sídlia v hlavnej budove polikliniky. V ambulanciách sa vymenili dvere, podlahy i nábytok. Rekonštrukcia sa nedávno uskutočnila aj vo vstupnej časti oddelenia neurológie, kde bolo potrebné vymeniť podlahu, dvere a zrealizovať maľovanie,“ konkretizovala hovorkyňa žilinskej nemocnice.

Ekonomicko-technický námestník Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, Pavol Záň, je toho názoru, že v žilinskej nemocnici sa im podarilo a naďalej aj darí robiť viaceré nevyhnutné zmeny, ktoré významne prispievajú ku skvalitneniu podmienok pre pacientov a zamestnancov. „Hoci aj naše zdravotnícke zariadenie má obmedzené finančné prostriedky, robíme všetko preto, aby sme prinášali zmeny všade tam, kde je to potrebné. V pozitívnych zmenách plánujeme aktívne pokračovať,“ uzavrel.


Súvisiaci článok
Nadácia Kia Slovakia investuje do vzdelávania: Rozdelí 50-tisíc eur na inovatívne projekty
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť