Sobota 05. 10. 2024 10:09:38 | Meniny má Viera

Rok 2025 bude v Žiline futbalový. Majstrovstvá Európy prichádzajú, prvé informácie o vstupenkách!

Presne o rok odštartujú na Slovensku Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov. Od stredy 11. do soboty 28. júna 2025 absolvujú tímy v ôsmich mestách spolu 31 zápasov. Hrať sa bude v Bratislave, Trnave, Dunajskej Strede, Nitre, Trenčíne, Žiline, Košiciach a Prešove. Predaj vstupeniek sa začne na jeseň 2024.

TASR|12. jún 2024|11:00:02

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž/Žilina SP21, mskzilina.sk a TASR/Jozef Ďurník

Súvisiaci článok
Aj Žilina sa pripravuje na Majstrovstvá Európy vo futbale do 21 rokov. Privíta najväčšie talenty z celého kontinentu
Čítajte viac >

Fanúšikov čaká jedno z najväčších športových podujatí, aké sa kedy na Slovensku organizovali. Na štadiónoch sa predstavia vychádzajúce futbalové hviezdy, ktoré majú i napriek nízkemu veku nemalé skúsenosti. V troch kvalifikačných stretnutiach sa napríklad v drese Holandska predstavil finalista tohtoročnej edície Ligy majstrov Ian Maatsen z Borussie Dortmund.

"Oranjes" sa už v predstihu stali prvým istým účastníkom finálového turnaja okrem reprezentácie Slovenska, ktorá má ako hostiteľská krajina isté miesto. O miestenku na Majstrovstvá Európy bojuje i reprezentácia Grécka s brankárom Konstantinosom Tzolakisom, hráčom klubu Olympiakos Pireus, ktorý vyhral Európsku konferenčnú ligu UEFA. Na postupovej priečke pred záverečnými zápasmi kvalifikácie je i reprezentácia Talianska. Jej dres si v piatich dueloch obliekol Matteo Ruggeri z Atalanty Bergamo, víťaza Európskej ligy.

Predaj vstupeniek by sa podľa oficiálnej stránky SFZ mal začať na jeseň 2024 a po oficiálnom žrebe v utorok 3. decembra 2024 sa spustí druhá fáza predaja, už na konkrétne zápasy jednotlivých tímov podľa výsledku žrebu. „Teším sa, že sme už v záverečnej fáze ohľadne dohody s UEFA o výške vstupného, ktoré by malo byť fanúšikov prijateľné a za 4-člennú rodinu by nemalo presiahnuť cenu rodinného vstupného napríklad v kine. Keďže na Slovensku budeme mať možnosť privítať budúce hviezdy futbalu, verím, že o podujatie budú mať diváci záujem," uviedol generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu Peter Palenčík pre portál futbalsfz.sk.

Starosti s postupom slovenských mladíkov obišli, no napriek tomu nezaháľajú. „Sme zhruba v polovici našej prípravy na domáce EURO. Za uplynulý rok sa nám podarilo vybudovať dobré základy nášho herného systému a postupne sa posúvame dopredu. Absolvovali sme prípravné zápasy proti súperom rôznej kvality, v ktorých sme si mohli vyskúšať rozličné varianty našej hry. Dôležité pritom je, že sa zlepšujeme," povedal tréner Jaroslav Kentoš.

Jeho zverencov ešte čaká bohatý program: „V tomto kalendárnom roku nás ešte čakajú tri zrazy, počas ktorých odohráme dohromady šesť prípravných zápasov. Koncom roka je naplánovaný žreb majstrovstiev Európy, kde sa dozvieme našich súperov v základnej skupine. Podľa výsledkov žrebu potom budeme hľadať našich súperov na prípravné zápasy v marci 2025."

Žreb finálového turnaja ME hráčov do 21 rokov 2025 je naplánovaný na utorok 3. decembra 2024. Po tomto termíne bude tiež známy detailný harmonogram zápasov.


Súvisiaci článok
Žilinskí Šošoni štartujú letnú prípravu. Ich schopnosti otestuje gigant z Česka aj maďarské tímy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť