Streda 03. 07. 2024 20:04:26 | Meniny má Miloslav

Hviezdoslavov Kubín oslavuje 70 rokov. Predstaví sa viac ako 300 súťažiacich

Celoštátne kolo postupovej súťaže a prehliadky Hviezdoslavov Kubín bude mať v tomto roku 70. výročie.

TASR|11. jún 2024|19:30:07

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Hviezdoslavov Kubín

Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Miro Jaroš zahrá pre deti, Lenka Filipová pre dospelých
Čítajte viac >

Počas piatich dní trvania podujatia od utorka 18. do soboty 22. júna sa v Dolnom Kubíne predstaví viac ako 300 súťažiacich. TASR o tom informoval Ľudovít Andrejo z Národného osvetového centra.

„Vystúpenia detských recitátorov, otvorenie a záver Hviezdoslavovho Kubína budú komponované do recitátorských blokov v réžii Judity Sadílekovej. Moderátorky programov budú Veronika Mészárosová a Vanesa Hagyungová, detské programy bude hudobne sprevádzať Matej Topoľovský. V záverečnom poetickom programe vystúpi Spevácky zbor Úsmev z Prievidze," priblížil Andrejo.

421955669_763549429139416_3265325188592183409_n.png Zdroj: Facebook/Hviezdoslavov Kubín/Jaroslav Dvorský

Organizátor sľubuje prekvapenia v sprievodnom programe, ako napríklad besedy s Milou Haugovou a Veronikou Dianiškovou či workshopy. Národné osvetové centrum pripravuje aj premiéru filmu Päť tvárí prednesu o piatich pedagogičkách, ktoré pripravujú deti na súťaž Hviezdoslavov Kubín. „Sedemdesiate výročie oslávime aj spomienkovým večerom pod názvom Zvuky mojej citnej lýry. Zaujímavosťou bude aj prenesená a znovupremiérovaná výstava pod názvom Hľadám sa, hľadám..., ktorá bola vytvorená pri príležitosti stého výročia úmrtia Pavla Országha Hviezdoslava," dodal Andrejo.

Vyhlasovateľom, odborným garantom Hviezdoslavoho Kubína je Národné osvetové centrum, hlavným organizátorom podujatia Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne. V súvislosti s oslavou 70. výročia Hviezdoslavovho Kubína pripravujú aj publikáciu, ktorá priblíži jeho dejiny. Plánovaný termín vydania je december 2024.


Súvisiaci článok
Obľúbený festival na žilinskom letisku to má spočítané. Známy Topfest tento rok nebude
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť