Sobota 06. 07. 2024 14:45:13 | Meniny má Patrik, Patrícia

Poškodené tabule aj nový kôš: Čičmany čelia finančnej strate pred dôležitou návštevou

V Čičmanoch došlo k nešťastnému incidentu. Neznámy páchateľ poškodil verejný majetok a spôsobil obci škodu vo výške minimálne 1 300 eur. Starostka obce vyzýva páchateľa, aby sa prihlásil a prispel k riešeniu situácie pred príchodom významnej návštevy.

Juliana Krčulová|1. jún 2024|16:31:24

Zdroj: Facebook/Obec Čičmany

Súvisiaci článok
Dvojica mužov zranená elektrickým prúdom: Žilinská policajná hovorkyňa potvrdila začatie trestného stíhania
Čítajte viac >

Výzva v Čičmanoch: Starostka hľadá páchateľa

Vo štvrtok 30. mája, medzi 12:00 a 15:30 hodinou, došlo na parkovisku v Čičmanoch k poškodeniu náučnej tabule a nového odpadkového koša. Starostka obce Čičmany, Iveta Michalíková, na sociálnej sieti priblížila, že poškodená bola aj ďalšia tabuľa, na ktorej bol zničený šindeľ. Na mieste boli podľa jej slov zanechané stopy bielej a sivej farby, čo naznačuje, že škodu spôsobil vyšší typ vozidla, ako je autobus, dodávka alebo karavan. Obec tak utrpela škodu vo výške aspoň 1 300 eur.

„Naša obec nezbiera eura po ceste! Máme podielové dane na mesiac 3 000 eur. Výdavky sú okolo 8 500 eur mesačne. Takže na opravy máme fakt malo peňazí. 18. júna čakáme európsku komisiu, musíme to dať urýchlene opraviť a, žiaľ, nemáme za čo. Žiadam toho, kto to urobil, nech sa dobrovoľne prihlási na obecnom úrade v Čičmanoch. Inak budú v uvedenej veci konať muži zákona. Prípadne, kto videl uvedený incident, prosím, kontaktujte obec,“ vysvetlila starostka obce Čičmany.


Súvisiaci článok
Šestnásťročný mladík je obvinený z pokusu o vraždu a útoku na policajta
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť