Sobota 27. 07. 2024 01:42:51 | Meniny má Božena

Šestnásťročný mladík je obvinený z pokusu o vraždu a útoku na policajta

Obvinený sa v ranných hodinách v nedeľu 26. mája po fyzickom konflikte pred ubytovacím zariadením v Liptovskom Mikuláši mal pustiť do nebezpečnej jazdy autom značky BMW, pričom ohrozil okoloidúce osoby a policajta zasahujúceho na mieste.

Juliana Krčulová|27. máj 2024|15:35:47

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Súvisiaci článok
Nočná dráma na Liptove: Policajti strieľali po aute, ktoré narazilo do chodcov
Čítajte viac >

Šestnásťročný mladík je obvinený z pokusu o vraždu a útoku na policajta

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil šestnásťročného mladíka z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a zo zločinu útoku na verejného činiteľa po tom, čo zhromaždil potrebné dôkazy a vykonal procesné kroky.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová, informovala, že podľa doterajších zistení vyšetrovania sa obvinený v ranných hodinách v nedeľu 26. mája po fyzickom konflikte pred ubytovacím zariadením v Liptovskom Mikuláši mal pustiť do nebezpečnej jazdy autom značky BMW, pričom ohrozil okoloidúce osoby a policajta zasahujúceho na mieste.

„Počas jazdy obvinený zranil jednu osobu, ktorá bola prevezená do nemocnice. Zasahujúci policajti po predchádzajúcich výzvach na zastavenie vozidla použili varovné výstrely ako aj výstrely na vozilo, po ktorých vodič s vozidlom nezastavil a mal pokračovať vo svojej bezohľadnej jazde,“ spresnila Kremeňová s tým, že vyšetrovateľ už podal návrh na vzatie obvineného do väzby.

Vyšetrovanie prípadu pokračuje, no ďalšie informácie nie sú zatiaľ známe.


Súvisiaci článok
Mestská polícia v Žiline držala nad ľuďmi počas Staromestských slávností ochrannú ruku. Toto je celkový súhrn
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť