Sobota 06. 07. 2024 16:54:40 | Meniny má Patrik, Patrícia

Dvojica mužov zranená elektrickým prúdom: Žilinská policajná hovorkyňa potvrdila začatie trestného stíhania

Dvojica mužov utrpela vážne zranenia po zásahu elektrickým prúdom pri práci na trafostanici. Zranení boli naliehavo prevezení do žilinskej nemocnice a následne letecky do Košíc na špecializované ošetrenie.

Juliana Krčulová|30. máj 2024|15:30:00

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj a tip čitateľa

Súvisiaci článok
Pri požiari trafostanice na Kamennej ulici v Žiline sa zranili dvaja ľudia: Letecky ich transportovali do Košíc
Čítajte viac >

Vo štvrtok 30. mája v ranných hodinách došlo pri obchodnom dome Idea na Kamennej ulici v Žiline k zásahu dvoch osôb elektrickým prúdom. Pri prácach na trafostanici obaja muži utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali ich prevoz do nemocnice. Pre našu redakciu to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Zuzana Šefčíková.

„Na základe vykonanej obhliadky miesta činu za prítomnosti znalcov z kriminalistického a expertízneho ústavu, poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – západ v predmetnej veci začal trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví spôsobené z nedbanlivosti,“ konkretizovala Šefčíková.

Snimka_75ba0e0cbb.jpeg Zdroj: tip čitateľa

Zuzana Fialová, hovorkyňa žilinskej nemocnice, pre TASR potvrdila, že obaja zranení boli po prvotných vyšetreniach letecky prevezení do nemocnice v Košiciach. „Obaja pacienti boli privezení na urgentný príjem žilinskej nemocnice, kde im boli zrealizované vyšetrenia a ošetrenia popálených plôch. Následne boli transportovaní na pracovisko do Košíc,“ uviedla Fialová.

Hovorca spoločnosti Stredoslovenská distribučná, Miroslav Gejdoš, pre TASR povedal, že nešťastie sa stalo v trafostanici, ktorá nie je v majetku spoločnosti Stredoslovenská distribučná. „Naši zamestnanci trafostanicu následne odpojili od sústavy, ale neevidovali sme žiadnu požiadavku na zaistenie zariadenia pred prácami, pri ktorých došlo k incidentu,“ priblížil Gejdoš.


Súvisiaci článok
Martinská mestská polícia vybrala vlani na pokutách viac ako 72-tisíc eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť