Sobota 05. 10. 2024 05:15:49 | Meniny má Viera

Martinská mestská polícia vybrala vlani na pokutách viac ako 72-tisíc eur

Celkové príjmy mestskej polície za porušovanie predpisov priestupcami dosiahli v roku 2023 spolu 72 442 eur.

TASR|30. máj 2024|10:30:01

Zdroj: Facebook/Mestská polícia Martin

Súvisiaci článok
Alarmujúce zistenie: Liptovskí aktivisti odhalili nelegálnu skládku pri Kružlovej
Čítajte viac >

Príslušníci martinskej mestskej polície vlani riešili 6 866 priestupkov, z toho počas hliadkovej činnosti zistili viac ako 4 800 priestupkov. Celkové príjmy mestskej polície za porušovanie predpisov priestupcami dosiahli v roku 2023 spolu 72 442 eur. Na rokovaní mestského zastupiteľstva vo štvrtok 30. mája o tom v bilančnej správe informoval náčelník Mestskej polície Martin, Milan Bartoš.

Približne 80 percent riešených priestupkov sa týkalo oblasti dopravy. „Statická doprava na území Martina a najmä s ňou súvisiaci parkovací systém spravovaný mestskou akciovou spoločnosťou Turiec by s určitosťou skolabovala bez dennodenného permanentného dohľadu zo strany mestskej polície,“ skonštatoval v bilančnej správe Bartoš.

Policajti vlani riešili aj viac ako tisícku priestupkov týkajúcich sa porušení rôznych všeobecne záväzných nariadení, ako napríklad o verejnom poriadku, odpadoch či podmienkach držania psov. Policajný náčelník upozornil, že jednou zo základných úloh mestskej polície je ochrana obyvateľov pred ohrozením ich života a zdravia. „V roku 2023 príslušníci mestskej polície vykonali celkom 127 zákrokov priamo smerujúcich k záchrane života a ochrane zdravia osôb,“ dodal Bartoš.


Súvisiaci článok
Polícia rozbehla veľkú akciu Anubis. Neuveriteľné zistenia, prehliadky aj v Žilinskom kraji, v pláne boli nelegálne psie zápasy!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť