Sobota 05. 10. 2024 04:13:27 | Meniny má Viera

Alarmujúce zistenie: Liptovskí aktivisti odhalili nelegálnu skládku pri Kružlovej

Aktivisti z Liptova odhalili rozsiahlu nelegálnu skládku odpadu pri obci Kružlová, ktorá upozorňuje na alarmujúci problém s nelegálnym znečistením na severovýchode Slovenska. Nález, ktorý zahŕňa komunálny aj nebezpečný odpad, vyzýva miestne úrady a obyvateľov k zvýšenej pozornosti a akcii.

Juliana Krčulová|29. máj 2024|14:35:50

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Polícia rozbehla veľkú akciu Anubis. Neuveriteľné zistenia, prehliadky aj v Žilinskom kraji, v pláne boli nelegálne psie zápasy!
Čítajte viac >

Aktivisti z Liptova objavili nelegálne skládky odpadu na severovýchode Slovenska, ktoré ich prekvapili svojou rozlohou a obsahom. Téme sa bližšie venovala TV Markíza na svojom oficiálnom webe.

Nelegálna skládka pri Kružlovej: Hrozba pre prírodu a výzva pre spoločnosť

Tento nález pri obci Kružlová neďaleko Svidníka poukazuje na pretrvávajúci problém s nelegálnym znečistením v regióne a zdôrazňuje potrebu zvýšenej pozornosti a akcie zo strany miestnych úradov a obyvateľov.

„Táto skládka obsahovala veľmi veľa komunálneho odpadu, nebezpečného odpadu, čo sú veci z automobilov, boli tam aj matrace, sedacie súpravy, práčky, chladničky. Našli sme túto skládku, dá sa povedať, že pri vodnom toku v lesnatom prostredí,“ povedal pre TV Markíza Roman Běhal z OZ LIPA Liptovský Mikuláš.

Zistenia aktivistov môžu slúžiť ako dôležitý zdroj informácií pre ďalšie vyšetrovanie a čistenie týchto lokalít. Podľa dostupných informácií sa na skládke odpadu vyskytovalo množstvo bežného komunálneho odpadu, no objavil sa aj ten stavebný.

„Ťažko niekoho obviňovať, ale nemyslím si, že to je z našej obce,“ uviedol pre TV Markíza Adrián Gužo, starosta obce Kružlová s tým, že nelegálnu skládku odpadu tam v minulosti likvidovali už niekoľko ráz. Starosta Kružlovej otvorene priznal, že si s tým nevedia poradiť.


Súvisiaci článok
V Žilinskom kraji si vodiči opäť dopriali alkohol za volantom. Orgány zákona im boli v pätách
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť