Piatok 26. 07. 2024 09:21:47 | Meniny má Anna, Hana, Anita

V Žilinskom kraji si vodiči opäť dopriali alkohol za volantom. Orgány zákona im boli v pätách

Opití vodiči opäť brázdili cesty v Žilinskom kraji a aj v 21. kalendárnom týždni im policajné zložky kontrolovali prítomnosť alkoholu v dychu. Po poslednej kontrole odhalili niekoľko desiatok podgurážených šoférov, ktorí sa trestu nevyhli.

Michal Szentivanyi|27. máj 2024|18:30:09

Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Súvisiaci článok
Žilinský kraj s historicky najvyšším prebytkom: 13,7 milióna eur pôjde do rezervného fondu
Čítajte viac >

Na kontrolu vodičov a výsledky z nej upozornila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Zuzana Šefčíková. „Policajti v Žilinskom kraji s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky neustále vykonávajú na cestách zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky," uviedla najnovšiu sériu kontrol Šefčíková.

Odhalili desiatky podgurážených vodičov

Policajti v 21. kalendárnom týždni počas služby zistili vykonanými dychovými skúškam 40 požití alkoholických nápojov vodičmi motorových vozidiel. 25 prípadov bolo s výsledkom do jedného promile a v 15 prípadoch bolo zistené požitie alkoholických nápojov nad 1 promile. Dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu spôsobili 5 vodiči. Dychovú skúšku odmietli 2 vodiči. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 32 vodičov nemotorových vozidiel," zosumarizovala výsledky kontroly hovorkyňa Šefčíková.


Súvisiaci článok
Obchodníci, pozor! Prieskum ukázal, že až 69 % zákazníkov odíde, ak neakceptujete platby kartou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť