Sobota 06. 07. 2024 21:18:37 | Meniny má Patrik, Patrícia

Polícia rozbehla veľkú akciu Anubis. Neuveriteľné zistenia, prehliadky aj v Žilinskom kraji, v pláne boli nelegálne psie zápasy!

Prezídium policajného zboru má v týchto dňoch na konte ďalšiu úspešnú akciu. Nesie názov Anubis a sústredí sa na trestný čin, kde malo dochádzať k organizovaniu nelegálnych psích zápasov. Polícia zverejnila aj niekoľko záberov z domových prehliadok.

Michal Szentivanyi|28. máj 2024|15:44:58

Zdroj: minv.sk

Súvisiaci článok
V Žilinskom kraji si vodiči opäť dopriali alkohol za volantom. Orgány zákona im boli v pätách
Čítajte viac >

O akcii informoval médiá hovorca Prezídia Policajného zboru, Roman Hájek. „Enviropolicajti spolu s úradnými veterinárnymi lekármi a znalcami, realizovali policajnú akciu s názvom Anubis, zameranú proti organizátorom psích zápasov na Slovensku. Počas akcie, ktorá prebehla v Trnavskom, Nitrianskom a Žilinskom kraji, sme vykonali viacero domových prehliadok," informoval Hájek.

psie zápasy 1.jpg Zdroj: minv.sk

Množstvo dôkazov

Pri prehliadkach policajní príslušníci našli desiatky pitbullteriérov obidvoch pohlaví a množstvo dôkazov súvisiacich s nelegálnou činnosťou. Išlo napríklad o bežiace pásy pre psov, drevené činky, kusadlá, páčidlá na otváranie papule, veterinárne preukazy, čipy, zdravotnícky materiál, steroidy a ďalšie neznáme látky, ako aj mobilné telefóny, fotoaparáty, USB kľúče a poznámkové bloky. Tieto dôkazy sú podľa Hájeka predmetom znaleckého skúmania.

psie zápasy 4.jpg Zdroj: minv.sk

Kým rozbehli prehliadky, dlhodobo sa problematike venovali

„Policajnej akcii predchádzala dlhodobá a odborná činnosť policajných špecialistov, ktorí pracovali na odhalení rozsahu tejto nelegálnej činnosti a na získaní potrebných dôkazov. V prípade je vedené trestné stíhanie za trestný čin Organizovanie zápasov zvierat, za ktorý páchateľom hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, aktuálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uzavrel Hájek.

psie zápasy 2.jpg Zdroj: minv.sk

Upozorňujeme, že zábery nižšie nie sú vhodné pre maloletých divákov a slabšie povahy.


Súvisiaci článok
Šestnásťročný mladík je obvinený z pokusu o vraždu a útoku na policajta
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť