Sobota 06. 07. 2024 16:50:29 | Meniny má Patrik, Patrícia

Koncept Staromestských slávností sa zmenil. Mesto je spokojné aj napriek skromnejšiemu rozpočtu (VIDEO)

Žilinčania majú za sebou už 28. ročník Staromestských slávností, ktoré na tri dni hudobne a kultúrne rozžiarili obidve námestia. Ľudia sa zabávali, nakupovali v stánkoch, či skúmali miestne remeslá. To všetko pod záštitou mesta, ktoré malo na tento rok obmedzené podmienky z hľadiska rozpočtu. Pri spätnom pohľade sú však aj tak spokojní s priebehom trojdňového a populárneho podujatia v Žiline.

Michal Szentivanyi|31. máj 2024|08:00:02

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Mestská polícia v Žiline držala nad ľuďmi počas Staromestských slávností ochrannú ruku. Toto je celkový súhrn
Čítajte viac >

Pri pohľade na rozpočet mesta a ďalšie podmienky bolo už na jar jasné, že koncept a zloženie hudobných hostí na Staromestských slávnostiach 2024 bude počas jeho 28. ročníka odlišné. To však vedenie mesta a odbor kultúry nezastavilo v tom, aby túto situáciu zobrali ako výzvu. Open call pódiá pre začínajúcich umelcov s následnými afterparties boli úspešné a mesto sa tešilo vysokej návštevnosti.

DSC_0686.JPG Zdroj: zilina.sp21.sk

S návštevnosťou som spokojný, uviedol žilinský primátor

„Staromestské slávnosti máme za sebou. Či boli dobré, alebo neboli dobré, musia vyhodnotiť ľudia, ktorí sa ich zúčastnili. Z mojho pohľadu, bol som dva dni v uliciach mesta. V piatok bolo tých ľudí naozaj veľa. V sobotu tak isto. Vo štvrtok ich bolo trochu menej, no aj preto, že sa hral zápas slovenskej hokejovej reprezentácie," vysvetlil primátor mesta Žilina Peter Fiabáne. Ten s odstupom času priznal, že mesto aj vzhľadom na rozpočet mesta program slávností do značnej miery upravovalo. Priestor tak vyplnili začínajúce formácie a mladé kapely cez Open call pódium.

Mesto však nezabudlo ani na skalných priaznivcov slávností, ktorí očakávali príchod známejších kapiel. Nechýbali preto vystúpenia skupín Vidiek, Gladiator, Puding Pani Elvisovej či Para.

20240524_215644_1600x1200.jpg Zdroj: zilina.sp21.sk

Do obsahového konceptu Staromestských slávností zasahoval aj viceprimátor Ján Ničík, ktorý tiež zhodnotil priebeh jednej z najpopulárnejších akcií regiónu. „Ešte nemáme oficiálne dáta, ale určite si na radnici sadneme a zhodnotíme tento ročník. Myslím si, že Staromestské slávnosti 2024 dopadli v globále dobre," povedal na úvod 1. zástupca primátora Ján Ničík. Ten bol vďačný aj za to, že sa centru mesta vyhli silné zrážky a hroziace búrky, ktoré meteorológovia predpokladali.

Screen Shot 05-30-24 at 01.54 PM.JPG Zdroj: zilina.sp21.sk

Ničík popísal aj dôvod, prečo sa jemne zmenila charakteristika tradičného sprievodu z Mariánskeho námestia na Námestie Andreja Hlinku. Svoj priestor totiž dostali športovci, ktorí v mene Žiliny počas uplynulej sezóny dokázali nevídané úspechy. Výnimkou určite nie je ani postup Vlkov Žilina do extraligy.

DSC_0535.JPG Zdroj: zilina.sp21.sk

Viac z hodnotenia Staromestských slávností 2024 sa však už dozviete vo videu nižšie:


Súvisiaci článok
Žilinu navštívili legendy slovenského pop-rocku. Takýto bol prvý deň Staromestských slávností 2024 (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť