Sobota 06. 07. 2024 09:49:49 | Meniny má Patrik, Patrícia

Mestská polícia v Žiline držala nad ľuďmi počas Staromestských slávností ochrannú ruku. Toto je celkový súhrn

Žilinčania a široká verejnosť majú za sebou už 28. ročník Staromestských slávností. Ich význam a kultúrny dopad je nespochybniteľný, no aj počas týchto rušných dní bolo treba v meste udržiavať poriadok. Mestská polícia v Žiline sa rozhodla spísať, k čomu všetkému počas intenzívnych troch dní došlo.

Michal Szentivanyi|27. máj 2024|15:00:00

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Žilinu navštívili legendy slovenského pop-rocku. Takýto bol prvý deň Staromestských slávností 2024 (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Mestská polícia tak vykonala na sociálnej sieti. Tá v kontexte slávností prijala mimoriadne bezpečnostné opatrenia vo forme zvýšeného dohľadu. Cieľom bolo zabezpečiť verejný poriadok v uliciach a dohľad nad bezpečnosťou návštevníkov mesta. Išlo totiž o jedno z najväčších podujatí verejného a kultúrneho života v širokom okolí.

MESTSKÁ POLÍCIA 5.JPG Zdroj: zilina.sp21.sk

Slávnosti sa začali vo štvrtok, opäť však úradoval alkohol

„Vo štvrtok 23. mája dohliadalo nad bezpečnosťou v centre mesta 33 príslušníkov mestskej polície, v piatok 24. mája 32 a v sobotu 25. mája, kedy prebiehal program iba na Mariánskom námestí, 19 policajtov. Dohľad bol zabezpečený nie len pešími hliadkami, príslušníkmi zásahovej jednotky so psovodom ale aj vzdušným monitorovacím zariadením," popísali svoje víkendové služby mestskí policajti.

Od štvrtka 23. do nedele 26. mája bolo zistených 34 priestupkov proti verejnému poriadku, 47 priestupkov proti všeobecno-záväzným nariadeniam mesta, 17 priestupkov na úseku ochrany pred alkoholizmom a ochrany nefajčiarov, kedy napríklad konzumovali alkohol osoby mladšie ako 18 rokov, a 109 dopravných priestupkov. Počas slávností bolo zistených a preverených 5 ležiacich osôb pod vplyvom alkoholu, pričom k dvom boli privolaní zdravotníci Záchrannej zdravotnej služby.

MESTSKÁ POLÍCIA 3.JPG Zdroj: zilina.sp21.sk

„Tohtoročné Staromestské slávnosti je možné z pohľadu mestskej polície hodnotiť ako pokojné a v porovnaní s minulými ročníkmi, bola zaznamenaná podstatne nižšia recidíva protispoločenskej činnosti," skonštatovala na záver polícia.


Súvisiaci článok
Žilina prekypuje radosťou počas otvárania Staromestských slávností. Sprievod a dobrá nálada všetkých opantala (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť