Pondelok 29. 04. 2024 23:46:16 | Meniny má Lea

Fabrika v Sučanoch rozšírila výrobu za 8 miliónov eur. Pribudnú v regióne nové pracovné miesta?

Investíciu takmer osem miliónov eur si vyžiadala výstavba novej výrobnej haly závodu Prefa Sučany. Otvorili ju vo štvrtok 11. apríla v Sučanoch a vyrábajú v nej predpäté stropné panely. Časť z celkovej sumy spolufinancovali zo zdrojov Európskej únie. Potvrdil to predseda predstavenstva skupiny Prefa Sučany Jozef Kubinec.

TASR|11. apríl 2024|18:45:53

Zdroj: Youtube/Prefa Sučany

Súvisiaci článok
Kia Slovakia oslavuje v Tepličke nad Váhom vek dospelosti. Táto fabrika má už dve dekády
Čítajte viac >

Nová výrobná hala má rozlohu 3080 štvorcových metrov. Vyrábajú v nej stropné panely výšok 200, 265, 320, 400 a 500 milimetrov. Ide o železobetónové prvky s dutinami, vystužené pozdĺžnou prepínanou výstužou. Sú vhodné pre priemyselné stavby, ale aj na stavby určené na občiansku vybavenosť a bývanie - rodinné či bytové domy. „K lepšiemu výrobnému procesu stropných panelov prispieva aj nová betonárka s dvoma miešacími jadrami najmodernejšej technológie. Samotné výrobky sú testované v našom laboratóriu, ktoré prešlo taktiež modernizáciou, a dnes si kvalitu výroby testujeme vo vlastnej réžii," uviedol Kubinec.

Predpäté panely sú určené pre stropné alebo strešné konštrukcie. „Hlavnými výhodami je minimalizácia mokrých procesov pri stavbe. Strop pri stavbách tak nepotrebuje debnenie či podperné stojkovanie," doplnil predseda predstavenstva.

Fabrika zamestnáva 300 ľudí. Eurofondová dotácia bola vo výške 1,9 milióna eur.


Súvisiaci článok
Wia Slovakia rozširuje svoje pôsobenie: Investícia 58 miliónov eur prinesie Dolnému Hričovu 231 nových pracovných miest
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť