Piatok 26. 07. 2024 11:50:51 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Tragédia na ceste v Liptovskom Hrádku. Po vážnej nehode prišla o život chodkyňa

Utorok 2. apríla bol na ceste v Liptovskom Hrádku mimoriadne tragický. Chodkyňa, ktorá mala prechádzať mimo vyznačeného prechodu pre chodcov, neprežila vážnu nehodu. Jej život sa už zachrániť nepodarilo.

Michal Szentivanyi|2. apríl 2024|13:45:37

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Dopravná nehoda neďaleko Námestova: V pohotovosti boli hasiči aj záchranári
Čítajte viac >

O prípade informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová. „V utorok 2. apríla v dopoludňajších hodinách došlo v meste Liptovský Hrádok k dopravnej nehode. Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 31-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo značky Volkswagen po ulici SNP. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu osobného motorového vozidla s chodkyňou, ktorá mala prechádzať mimo riadne vyznačeného priechodu pre chodcov," popisuje celú udalosť Kremeňová.

Chodkyňa zomrela pri prevoze do nemocnice

Úraz chodkyne bol, žiaľ, veľmi vážny. „Utrpela zranenia, ktorým pri prevoze do nemocnice podľahla. Alkohol u vodiča dyhovou skúškou zistený nebol. U nebohej ženy bude nariadená pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uzavrela Kremeňová.

Polícia chce predchádzať tragédiám na cestách

Polícia aj pri tejto smutnej príležitosti opakovane žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. „Chodci by mali vstupovať na cestu, až keď je to pre nich bezpečné. Odporúčame chodcom všímať si vodičov, či ich vidia, či reagujú na ich prítomnosť a mať s nimi očný kontakt. Žiaľ, pri zrážke chodca s autom, sú dôsledky neraz tragické. Nezabúdajte, že aj chodec je účastníkom cestnej premávky," uzavrela Kremeňová.


Súvisiaci článok
Mestská polícia v Liptovskom Mikuláši spravila zmenu. Po rokoch vymenila uniformy a barety
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť