Piatok 26. 04. 2024 08:28:47 | Meniny má Jaroslava

V Niké aréne sa začína veľkonočné derby: Na Dubnicu sme pripravení, hovorí útočník Šimon Beták

Už dnes 29. marca o 17:30 hodine štartuje semifinálová séria Vlci Žilina vs TSS GROUP Dubnica.

Juliana Krčulová|29. marec 2024|12:00:12

Zdroj: Daniel Stehlík

Súvisiaci článok
Šport a solidarita ruka v ruke: Hasiči zo Žilinského kraja podporili bojovníka Dávidka na hokejovom turnaji v Levoči
Čítajte viac >

Veľkonočné sviatky budú pod Dubňom patriť semifinálovým súbojom tímov Vlci Žilina vs TSS GROUP Dubnica. Už dnes 29. marca o 17:30 hodine odštartuje v žilinskej Niké aréne séria, ktorá sa ponesie v duchu považského derby. Krátko pred vypuknutím očakávaných zápasov, marketingový a obchodný manažér tímu DOXXbet Vlci Žilina, Dávid Košút, vyspovedal útočníka Šimona Betáka, ktorý v klube dubnického Spartaku pôsobil tri sezóny.

Košút informoval, že štvrťfinálovú sériu proti Žiaru nad Hronom sledoval Beták z tribúny z dôvodu doliečovania po chorobe. „Zápasy sa mi sledovali veľmi ťažko, pretože by som bol najradšej na ľade. Myslím si, že chalani to veľmi dobre zvládli až na ten jeden zápas,“ zhodnotil.

Vlci Žilina v prvom kole play-off viedli 3:0, v štvrtom stretnutí sa z víťazstva tešil súper. Sériu tak ukončili v domácom prostredí piatym zápasom. „Poučili sme sa z našich chýb, do zápasov, ktoré nás čakajú. Vzdelávame sa a sme pripravení na sériu s Dubnicou,“ povedal odhodlane 29-ročný útočník žilinských Vlkov.

387830599_835140475278031_2339073905232101141_n.jpg Zdroj: Daniel Stehlík

Hoci bilancia úspešných zápasov hrá v prospech hokejistov spod Dubňa, Dubničanov dokázali zdolať spolu štyrikrát v základnej časti. Netreba však zabúdať, že play-off je úplne nová súťaž a začína sa od nuly. Na to upozornil aj rodák z Trnavy: „Každý jeden zápas bude veľmi húževnatý, bojovný a naozaj nás nečaká nič jednoduché. Bude to bojovný tím, ktorý má niekoľko šikovných hráčov a budeme si musieť na nich dávať pozor,“ uviedol Beták.

Šimon Beták sa k vlčej svorke pridal práve po svojom angažmáne v Spartaku Dubnica, kde strávil tri súťažné ročníky. Veľkú dôležitosť tomu však nepripisuje: „Mne je to osobne naozaj jedno, pripravujem sa na každé stretnutie rovnako. Pôjdeme s tímom od zápasu k zápasu.“

Atmosféra na štadióne graduje každým pribúdajúcim zápasom. Marketingový a obchodný manažér tímu DOXXbet Vlci Žilina, Dávid Košút, verí, že žilinské skalné publikum nebude chýbať ani počas semifinálových duelov. Fanúšikov si pochvaľuje aj Šimon Beták: „Nemám čo dodať, naozaj sú skvelí, vytvárajú super atmosféru. Nech im to takto ide každý jeden zápas, sú našou veľkou podporou,“ uzavrel.

VSTUPENKY na víkendové zápasy Vlci Žilina vs TSS GROUP Dubnica, ktoré sa odohrajú v Niké aréne v piatok 29. marca a v sobotu 30. marca o 17:30 hodine si môžete zakúpiť aj prostredníctvom TOHTO ODKAZU.


Súvisiaci článok
Vynikajúci úspech mladých Vlkov. Po ôsmich rokoch sa dostali do semifinále juniorskej extraligy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť