Sobota 27. 04. 2024 04:37:22 | Meniny má Jaroslav

Regionálny úrad v Čadci riešil možné dodanie kontaminovaných jahôd do školskej jedálne

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Čadci riešil možné dodanie kontaminovaných jahôd predávaných v Poľsku do zariadenia školského stravovania na základnej škole v Krásne nad Kysucou. Ochorenie na žltačku typu A sa medzi žiakmi a zamestnancami nepotvrdilo. Vyplýva to zo stanoviska Úradu verejného zdravotníctva SR.

TASR|20. marec 2024|17:08:43

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Čadčania sa dočkali novej tenisovej haly. Tri moderné kurty sú pritom len začiatok (VIDEO)
Čítajte viac >

„Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Čadci okamžite aktívne komunikoval s vedením školy a miestne príslušným lekárom o opatreniach za účelom zamedzenia možného vzniku a šírenia ochorenia a ďalšieho postupu," uviedli hygienici. Rodičia boli informovaní o potrebe sledovať priebežne zdravotný stav detí.

„Úrad verejného zdravotníctva SR ihneď po zistení možného podozrenia a medializovaných informácií z Poľska kontaktoval Štátnu veterinárnu a potravinovú správu SR s požiadavkou o súčinnosť pri overení dôveryhodnosti medializovaných informácií, o preverenie dodávateľa predmetných jahôd s danou šaržou, ktoré dodal na Slovensko, ako aj o súčinnosť pri možnom laboratórnom vyšetrení vzorky z inkriminovanej šarže čerstvých jahôd," priblížila hlavná hygienička Tatiana Červeňová.

RÚVZ Čadca zároveň postúpil informáciu všetkým školským zariadeniam v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto, aby zabezpečili konkrétne opatrenia v prípade, že by im tieto potraviny s danou šaržou boli dodané.


Súvisiaci článok
Vláda reaguje na synantropné medvede: Krízové štáby zvolajú aj v rizikových okresoch Žilinského kraja
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť