Nedeľa 28. 04. 2024 22:14:21 | Meniny má Jarmila

Čadčania sa dočkali novej tenisovej haly. Tri moderné kurty sú pritom len začiatok (VIDEO)

Nie každý vie, že Čadca bola tenisom opantaná už veľmi dávno. Nebolo to ani desať, či dvadsať rokov dozadu. Je to totiž už sto rokov odvtedy, čo sa v meste objavil vôbec prvý tenisový kurt a rozbehla sa tenisová vášeň Čadčanov. Ako prví ju rozdúchali vojaci. Teraz je to už okrúhla storočnica, kedy sa symbolicky otvára moderná a nová tenisová hala s nie jedným, ale hneď troma tenisovými kurtami.

Michal Szentivanyi|18. marec 2024|18:00:24

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Obyvatelia Čadce sa majú na čo tešiť. Športový areál čakajú veľké zmeny a pribudne aj nová tenisová hala (VIDEO)
Čítajte viac >

Boli to práve predstavitelia vojenskej posádky, ktorí v roku 1924 vybudovali v oblasti Sviniarky na hornej ulici vôbec prvý tenisový kurt. Storočnica sa tak v marci 2024 oslávila o to výnimočnejšie. Nový a moderný tenisový stánok bude totiž pozvánkou nielen pre skúsených športovcov tejto disciplíny, ale aj pre začínajúce talenty.

IMG_7574_1600x1067.jpg Zdroj: zilina.sp21.sk

Nebude to len o tenisových kurtoch

Vitality Park sa momentálne rozrastá a predstaví sa hneď niekoľkými novinkami. Nebude ich tvoriť len spomínaná tenisová hala. Nafukovací priestor pre tenistov doplnia ešte vonkajšie kurty s antukou, hotel, reštaurácia, kancelárske priestory, šatne a wellness centrum. Toto plnohodnotné športové centrum tak začína svoje prvé krôčiky práve cez tenis. V piatok 15. marca 2024 zažili tieto nové priestory pre tenistov svoju vysnívanú premiéru. Stavba pritom prebehla v rekordne rýchlom čase.

Realizátor projektu je spoločnosť Vitality Park, ktorú podporuje najväčší partner, spoločnosť TERAZ a.s. na čele s Ing. Jozefom Vahančíkom, PhD., MBA, ktorý celý projekt zastrešil finančne aj realizačne. Významnou mierou ho podporil aj Fond na podporu športu, a to sumou viac ako 270-tisíc eur. Taktiež mesto Čadca s primátorom JUDr. PhDr. Matejom Šimáškom, PhD. poskytlo veľkú súčinnosť a podporu pre celý tento projekt.

Myšlienka sa zrodila v hlave Miloša Hermana

Prvotná myšlienka však vznikla v hlave už nebohej tenisovej osobnosti a bývalého predsedu tenisového klubu Čadca Miloša Hermana. Ten v roku 2021 prehral boj s vážnou chorobou, a tak sa už nemohol dožiť finalizácie projektu, ktorého myšlienku dali tieto spoločnosti a mesto Čadca do dnešnej výslednej podoby. Na otvorení nechýbal ani jeho otec Viliam, ktorému sa pri myšlienke novej športovej haly tlačili slzy do očí, no ani jemu nakoniec nechýbalo nadšenie z celého dokončeného projektu.

Screen Shot 03-18-24 at 12.09 PM.JPG Zdroj: zilina.sp21.sk

Na otvorení nafukovacej tenisovej haly nechýbali také osobnosti ako tenisová legenda a prezident Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř, viceprezident Slovenského tenisového zväzu doc. Ing. Michal Varmus, PhD., primátor Čadce JUDr. PhDr. Matej Šimášek, PhD. či člen správnej rady Fondu na podporu športu Mgr. Miroslav Dráb. Všetci mali k novootvorenému projektu čo povedať. „Vzniká projekt, ktorý je len prvou časťou veľkého športového komplexu, ktorý tu chceme spoločne vytvoriť,“ povedal primátor Čadce JUDr. PhDr. Matej Šimášek, PhD. o rozrastajúcom sa športovom areáli.

IMG_8785_1600x1067.jpg Zdroj: zilina.sp21.sk

Projekt si pochvaľoval aj samotný prezident tenisového zväzu a účastník Wimbledonu z roku 1988 Miloslav Mečiř. „Potešilo ma, že sa tento projekt dokončil. Je to krásna, nová a čistá hala s kvalitným povrchom. Už stačí len to, aby sa podarilo usporiadať nejaký turnaj, aby táto hala mohla zažiariť,“ prezradil Mečíř o hale, ktorú prvýkrát nafúkli ešte v polovici decembra vlaňajšieho roka.

Video z dokončeného projektu zabezpečila spoločnosť Good Vision.

Projekt Vitality Parku v Čadci zastrešili spoločnosti TERAZ a.s. a ODU Trade, pričom ho finančne podporil aj Fond na podporu športu.


Súvisiaci článok
Nové multifunkčné športové centrum UNIZA rastie podľa plánu (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť