Piatok 26. 04. 2024 18:45:55 | Meniny má Jaroslava

Horskí záchranári zasahovali na oboch stranách Chopku: Pomoc potrebovali mladí muži

Horská záchranná služba z oblastného strediska Nízke Tatry zasahovala v stredu 20. marca na oboch stranách Chopku. Pomoc potrebovali dvaja mladí muži.

Radka Kostánová|20. marec 2024|16:00:11

Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Rast počtu AED v Žilinskom kraji pokračuje: Od začiatku roka sa použili 46-krát
Čítajte viac >

Pomoc pre 25-ročného lyžiara

V dopoludňajších hodinách v stredu 20. marca došlo k pádu 25-ročného slovenského lyžiara v Meteorologickom žľabe v Jasnej. Inforomovali o tom horskí záchranári na webovej stránke. Lyžar si pri páde poranil hornú končatinu a stratil lyžu. Čerstvé zranenie mu nedovolilo samostatný presun do údolia, preto jeho kamaráti požiadali o pomoc záchranárov. Po príchode na miesto udalosti požiadali o súčinnosť aj vrtuľníkovú posádku zo Žiliny, ktorá muža transportovala do nemocnice na ďalšie ošetrenie.

35-ročný lyžiar zablúdil pod Chopkom

V popoludňajších hodinách v stredu 20. marca prišla žiadosť o pomoc aj z južnej strany Nízkych Tatier. Tam poľský 35-ročný lyžiar zablúdil vo voľnom teréne pod Chopkom a po narazení do stromu si ľahko poranil hornú končatinu. Bohužiaľ, nachádzal sa v lesnom poraste, z ktorého nedokázal ďalej pokračovať. Avšak, vďaka tomu, že nadiktoval svoju presnú polohu prostredníctvom GPS, ho záchranári vedeli lokalizovať.

„Záchranári vyrazili Poliakovi, ktorý sa nachádzal približne kilometer od sedla Príslop, na pomoc. Po jeho dosiahnutí mu končatinu ošetrili a pozemne s ním prešli ku údolnej stanici vleku na Zadných Derešoch, odkiaľ pokračoval samostatne," dodali na webe.


Súvisiaci článok
Prekvapenie policajtov: Mladý 22-ročný cyklista nafúkal pri Bytči takmer tri promile
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť