Streda 24. 04. 2024 09:03:56 | Meniny má Juraj

V Trstenej pribudli nové informačné kiosky. Sú súčasťou projektu za vyše 400-tisíc eur

Dvoma novými informačnými kioskami pre domácich i návštevníkov sa môže pochváliť samospráva mesta Trstená. Pribudli na námestí Milana Rastislava Štefánika a pred mestským úradom. Ich kúpa je súčasťou rozsiahleho digitálneho projektu.

Daniel Jurčík|20. marec 2024|15:30:11

Zdroj: Facebook/Mesto Trstená

Súvisiaci článok
Zdravotná poisťovňa zostavila rebríček najlepších nemocníc. Pozrite, ako dopadla tá vo vašom regióne
Čítajte viac >

Správu o inštalácii zariadení oznámilo mesto prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti. Každý z kioskov by mal ponúknuť zvýšený komfort návštevníkov i domácich a zjednodušiť im prístup k dátam.

„Bude slúžiť na prezeranie webovej stránky Trstenej a poskytovať aktuálne informácie o počasí. Návštevník a obyvateľ mesta sa z neho ľahko dozvie užitočné informácie o zaujímavostiach, o miestnych podujatiach, dopravných informáciách a iných užitočných údajoch. Bude poskytovať mapový náhľad mesta a hlavné orientačné body pre návštevníkov," uviedli zástupcovia Trstenej.

Veľký projekt za viac ako 400-tisíc eur

Vedenie ďalej priblížilo, že nákup zariadení je súčasťou programu Manažment údajov mesta Trstená z roku 2023, ktorý bol podporený finančným príspevkom v hodnote 434 456 eur. Vďaka nemu samospráva sľubuje vylepšenie služieb kiosku a vytvorenie modulu, ktorý záujemcom poskytne údaje o cyklotrasách, parkovaní či hrobových miestach.

„Trstená bude spracovaná v 3D podobe do softvéru, ktorý uľahčí a skvalitní služby občanom pri každodennom kontakte s mestským úradom a tiež zabezpečí spracovanie a čistenie údajov a dát," uzavrel profil mesta.


Súvisiaci článok
Mesto Trstená ponúklo pohľad do vzdialenej minulosti. Takto sa kedysi chodilo do školy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť