Piatok 26. 04. 2024 10:17:48 | Meniny má Jaroslava

Oslávte svetový deň ústneho zdravia v OC Mirage Žilina! Dentálne hygieničky vás naučia, ako sa starať o váš úsmev

Vedeli ste, že 20. marec je venovaný svetovému dňu ústneho zdravia a medzinárodnému dňu šťastia?

Inzercia |19. marec 2024|20:00:44

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Marcové filmové trháky v Ster Century Cinemas: Objavte najnovšie filmy mesiaca!
Čítajte viac >

OC Mirage Žilina si pre širokú verejnosť v spolupráci s dentálnymi hygieničkami z SK Dental Žilina, a zároveň prezidentkou a finančným manažérom Asociácie dentálnych hygieničiek v Slovenskej republike, pripravili vzdelávaciu aktivitu, ako sa správne starať o vaše zuby.

Vzdelávacia aktivita sa uskutoční v OC Mirage Žilina na -1. poschodí v stredu 20. marca 2024 od 10:00 do 12:00 hodiny. Odborníčky návštevníkom vysvetlia správne používanie zubnej kefky, elektrickej zubnej kefky, medzizubnej kefky a dentálnej nite.

Pre deti a dospelákov, ktorí chcú mať zdravý a krásny úsmev, budú mať pripravený darček od ich sponzorov.

1.jpg Zdroj: mirageshopping.sk

Daniela Čerňanská – dentálna hygienička SK Dental Clinic Žilina

V roku 2023 ukončila záverečnou štátnou skúškou denné štúdium v odbore dentálna hygiena na Prešovskej univerzite v Prešove. Ešte počas štúdia absolvovala odbornú prax pod dohľadom dentálnych hygieničiek a špecializovaných zubných lekárov na klinike SK Dental Žilina, kde od mája 2023 aj pracuje ako dentálna hygienička. V ambulancii sa venuje všetkým typom pacientov s akoukoľvek dentálno-hygienickou diagnózou, avšak, aj vďaka predošlému pedagogickému vzdelaniu, ktoré ukončila v roku 2020, je jej veľmi blízka práca práve s detskými pacientmi.

Janka Hurtalová - dentálna hygienička SK Dental Clinic Žilina

Odbor dentálna hygiena ukončila na Prešovskej univerzite v roku 2022 štátnou záverečnou skúškou. Aktuálne pracuje na klinike SK Dental Clinic Žilina ako dentálna hygienička. Od roku 2021 je členom iTOP inštruktorov Slovenska. Venuje sa preto vzdelávaniu stomatológov, dentálnych hygieničiek a ostatných členov zubnej ambulancie. Jej prioritou je však vzdelávanie detí, ale aj dospelých, v oblasti zdravého chrupu. V neposlednom rade treba spomenúť, že v roku 2018 ukončila inžinierske štúdium so zameraním na bezpečnostný manažment na Žilinskej univerzite v Žiline.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou MIRAGE SHOPPING CENTER, a. s.


Súvisiaci článok
Vstúpte do sveta umenia MEDICINE v novej predajni v srdci Žiliny!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť