Streda 08. 05. 2024 23:35:40 | Meniny má Ingrida

Veľkonočné trhy 2024: Orava ožije tradíciami a remeslami

Obľúbené dolnokubínske Veľkonočné trhy sa uskutočnia už od pondelka 18. marca v Dolnom Kubíne.

Radka Kostánová|17. marec 2024|11:00:04

Zdroj: Facebook/Mesto Dolný Kubín

Súvisiaci článok
Legendárny Lemmy Kilmister „ožije“ na tohtoročnom Topfeste
Čítajte viac >

Martin Buzna, z kancelárie primátora mesta Dolný Kubín, informoval médiá o sviežej jarnej novinke. Veľkonočné trhy zaplnia už od pondelka 18. marca do utorka 19. marca Námestie slobody pred Mestským kultúrnym strediskom v Dolnom Kubíne.

Počas veselých dvoch dní čaká na návštevníkov trhov 112 predajcov a remeselníkov z celého Slovenska s tradičným veľkonočným tovarom. Doplnil, že na trhoch nebude chýbať ani 50 stánkov s remeselnými výrobkami, ktoré budú otvorené každý deň od 9:00 do 20:00 hodiny. Taktiež budú na námestí rôznorodé stánky s občerstvením.

„Návštevníci si budú môcť zakúpiť predovšetkým veľkonočný tovar, ako drevené a prútené výrobky, maľované vajíčka, ale aj krásne ručne vyrobené šperky. Pre gazdinky majú predávajúci v ponuke orechy, mak, sušenú zeleninu a ovocie či levanduľu. Pre deti sa nájdu hračky, balóny a cukrovinky. Remeselníci napríklad ponúknu na predaj výrobky z dreva, prútia, kože, cínu a bižutérie. Nebudú chýbať ani kraslice, korbáče pre šibačov a rôzne dekorácie. Tiež tam ľudia nájdu veľkonočné dobroty a bežný tovar,“ povedala Martina Mesárošová, riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne.

i_7525499.jpg Zdroj: dolnykubin.sk

Trhy sú tradíciou už viac ako 20 rokov

Návštevníci sa môžu tešiť aj na produkty z dielní domácich majstrov, remeselníkov, cukrárov a pekárov. „Nebudú chýbať ani údené výrobky či domáci chlieb, sladké a slané pečivá a zároveň si môžu pochutiť na grilovaných špecialitách,“ priblížila riaditeľka.

Vedeli ste, že v dolnooravskej metropole majú veľkonočné trhy pomerne dlhú tradíciu? Podľa slov riaditeľky kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne sa uskutočňujú už viac ako 20 rokov, vždy dva týždne pred Veľkou nocou v pondelok a utorok. „Veľkonočné trhy sa každoročne tešia veľkej obľube a máme na ne dobrý ohlas od návštevníkov. Veríme preto, že si tu počas týchto dní nájde cestu čo najviac ľudí nielen z Dolného Kubína, ale aj z okolitých obcí,“ dodala Mesárošová.

Martin Buzna upozornil, že organizátori vyzývajú všetkých účastníkov veľkonočných trhoch, aby si počas podujatia dávali pozor na osobné veci a dbali na svoju bezpečnosť.


Súvisiaci článok
Na Liptove naháňal medveď dve osoby. Ženu, žiaľ, našli už bez známok života
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť