Pondelok 20. 05. 2024 02:49:43 | Meniny má Bernard

Spreje, štetce a talent: Martin sa zmení na umelecké plátno

Príďte 18. mája 2024 zažiť stretnutie s umením pod holým nebom, kde sa snúbi tradícia s modernosťou a lokálne talenty s medzinárodnými. Na podujatí Turiec graffiti jam, pod taktovkou Martina Hríba, Radovana Lukáča a Martina Novysedláka, na vás čaká streetartové sympózium, graffiti jam, adrenalínová súťaž a aj detský workshop. Nechajte sa uniesť kreativitou a staňte sa súčasťou niečoho výnimočného!

Juliana Krčulová|8. máj 2024|18:00:03

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Umelci zo Street Art Academy oživili svojou ďalšou maľbou streetbalové ihrisko v Martine (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Umenie pod holým nebom

Martin Hríb, Radovan Lukáč a Martin Novysedlák pozývajú širokú verejnosť na nezabudnuteľné stretnutie s umením pod holým nebom priamo v srdci Martina. Podujatie s názvom Turiec graffiti jam sa uskutoční v sobotu 18. mája 2024 na Ulici Ladislava Novomeského, pričom ponúkne niečo pre každého - od milovníkov umenia až po rodiny hľadajúce inšpiratívnu zábavu.

441494450_10222490753394752_4518751696388198870_n.jpg Zdroj: Facebook/Martin Hríb

„Počas celého dňa bude podujatie sprevádzať živá hudobná produkcia, ktorá dodá atmosféru a energiu akcii. Dospelí návštevníci sa môžu osviežiť výberom rôznych nápojov,“ priblížili organizátori v oficiálnej pozvánke na sociálnej sieti a priblížili aj niekoľko sprievodných akcií:

  • streetartové sympózium: desať umelcov zo Slovenska a zahraničia transformuje veľkoformátové plátna na živé diela - navyše, každé plátno bude k dispozícii na predaj, čo vám dá šancu priviesť kúsok tohto jedinečného dňa do vášho domova,
  • graffiti a streetart jam: 80 umelcov zo Slovenska a zahraničia premení tri vyhradené zóny na pulzujúce umenie,
  • throw-up battle: adrenalínová súťaž, kde umelci a sprejeri majú len 2 minúty na to, aby predviedli svoje najlepšie techniky a zručnosti - povinná registrácia na: martin.hrib88@gmail.com,
  • detský workshop: streetartový workshop pre deti ponúkne priestor pre mladé talenty - pod vedením skúseného lektora Mgr. Martina Novysedláka sa deti pustia do tvorby na sololitových doskách, použijúc spreje a rôzne techniky, aby odhalili svoj vnútorný svet cez umenie.

Organizátori si však pre návštevníkov pripravili aj ďalšie prekvapenia, ktoré urobia tento deň nezabudnuteľným. „Nenechajte si ujsť toto jedinečné podujatie v Martine. Pridajte sa k nám a staňte sa súčasťou niečoho, čo prekračuje hranice obyčajného dňa. Užite si deň plný umenia, inšpirácie a spoločenstva v krásnom prostredí nášho mesta,“ dodali organizátori.


Súvisiaci článok
V Čadci pribudol nový mural, ktorý v sebe skrýva srdce kysuckého drotárstva
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť