Pondelok 20. 05. 2024 03:47:14 | Meniny má Bernard

Polícia v Čadci riešila alkohol za volantom. Jeden muž nafúkal takmer dve promile, druhý nabúral

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Čadci malo počas uplynulého týždňa na stole ďalšie prípady alkoholu za volantom. Hovorkyňa riaditeľstva Janka Zlochová informovala o dvoch mužoch, ktorí to pred jazdou poriadne prehali.

Daniel Jurčík|14. marec 2024|08:00:02

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Neuveriteľná drzosť v Tvrdošíne. Mladá žena zdemolovala rad stojacich áut, bez vodičáku a s alkoholom
Čítajte viac >

Prvým vinníkom je 63-ročný muž z Ukrajiny, ktorý v nedeľu 10. marca viedol motorové vozidlo značky Citroen po ceste v Nesluši. Príslušníci polície ho vyzvali k zastaveniu a podrobili kontrole vrátane dychovej skúšky. Tá ukázala pozitívny výsledok s hodnotou 0,87mg/l alkoholu v dychu, čo znamená 1,81 promile. Vodič po obmedzení osobnej slobody putoval na policajný útvar.

„Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža," uviedla Zlochová.

Narazil do múrika aj dvoch áut

O ďalší prípad sa postaral 35-ročný muž z Čadce. Ten v piatok 8. marca viedol pod vplyvom alkoholu svoju Škodu, s ktorou spôsobil viaceré škody. „Pri prechádzaní po odstavnej ploche narazil vozidlom do betónového múrika a v jazde pokračoval ďalej tak, že následne vozidlom narazil do zadnej časti tam odstaveného motorového vozidla zn. Citroen a aj do prednej časti vozidla zn. Peugeot Boxer," uviedla policajná hovorkyňa.

Muž sa po absolvovaní dychovej skúšky s výsledkom 0,76mg/l (1,58 promile) porúčal na policajný útvar. Momentálne čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, pričom vyšetrovanie naďalej prebieha.


Súvisiaci článok
Kuriózny prípad vo Varíne: Starší muž nafúkal na kolobežke skoro tri promile
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť