Sobota 18. 05. 2024 21:52:51 | Meniny má Viola

Vážna dopravná nehoda v Terchovej: Šesť spolujazdcov skončilo v nemocnici

V pondelok 11. marca večer došlo v obci Terchová k vážnemu incidentu, pri ktorom 18-ročný vodič s vozidlom Renault Mégane – Scénic vyšiel z cesty a viackrát sa prevrátil. Nehoda si vyžiadala hospitalizáciu šiestich osôb vo vozidle. Polícia zdôrazňuje význam sústredenia sa na vedenie vozidla a dodržiavania bezpečnosti, najmä medzi mladými vodičmi.

Juliana Krčulová|12. marec 2024|10:54:22

Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline

Súvisiaci článok
Prekročenie povolenej rýchlosti dominuje priestupkom v Žilinskom kraji
Čítajte viac >

V pondelok 11. marca vo večerných hodinách došlo na ceste číslo III/2076 v obci Terchová, časť Paseky, k vážnej dopravnej nehode.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Zuzana Šefčíková, informovala, že 18-ročný vodič viedol motorové vozidlo značky Renault Mégane – Scénic v smere na Terchovú, pričom z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom mimo vozovku vpravo, kde na trávnato-hlinitej časti došlo k jeho viacnásobnému prevráteniu cez strechu.

„Vo vozidle sa okrem vodiča nachádzalo ďalších 6 spolujazdcov vo veku 14 až 18 rokov. Spolucestujúci utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali ich prevoz do nemocnice. Vodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom,“ konkretizovala hovorkyňa s tým, že na miesto bol privolaný aj súdny znalec z odboru cestnej premávky.

IMG-20240312-WA0005.jpg Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline

Na miesto nehody boli podľa slov Márie Pohankovej Zahatlanovej, hovorkyne Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline, vyslaní 4 príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Terchovej na 1 kuse techniky a 2 príslušníci z Hasičskej stanice v Žiline na sanitnom automobile hasičskej záchrannej služby.

„Všetkých 6 spolujazdcov bolo zranených, 5 z nich roztrúsených okolo vozidla, 1 osoba zakliesnená vo vozidle. Zranení boli po prvotnom ošetrení na mieste prevezení do FNsP v Žiline, Dolnooravskej nemocnice v Dolnom Kubíne a Univerzitnej nemocnice v Martine,“ doplnila hovorkyňa.

Všetky okolnosti, presné príčiny ako aj miera zavinenia dopravnej nehody sú podľa dostupných informácií predmetom aktuálne prebiehajúceho vyšetrovania.

POLÍCIA APELUJE NA MLADÝCH VODIČOV

Polícia apeluje najmä na mladých vodičov, ktorí často sadajú do auta spolu s partiou, aby sledovali situáciu na ceste, nenechali sa ostatnými cestujúcimi rozptyľovať a všetku svoju pozornosť venovali vedeniu vozidla. Aby nepreceňovali svoje schopnosti a nepodceňovali riziká rýchlej jazdy, ktorá rozhoduje o bytí alebo nebytí. Stačí sekundové zaváhanie a do cieľa svojej cesty už nemusíte dôjsť.


Súvisiaci článok
Dopravná nehoda v Oravskom Podzámku: Vodič a spolujazdkyňa skončili po zrážke v nemocnici (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť