Nedeľa 19. 05. 2024 13:28:56 | Meniny má Gertrúda

Prekročenie povolenej rýchlosti dominuje priestupkom v Žilinskom kraji

Policajti v Žilinskom kraji odhalili 432 dopravných priestupkov, pričom najčastejšie išlo o prekročenie rýchlosti. Zaznamenali aj viaceré prípady telefonovania za volantom a nesprávneho predchádzania. Dvanásť účastníkov cestnej premávky malo pozitívnu dychovú skúšku.

Juliana Krčulová|11. marec 2024|19:45:15

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook-Polícia Slovenskej republiky

Súvisiaci článok
Mestská polícia Žilina mala ťažký víkend: Muž mal pri sebe nôž a ukradol kufor, druhý zaútočil na policajtov
Čítajte viac >

Žilinskí policajti odhalili 432 priestupkov v rámci špeciálnej kontroly

Policajti počas minulotýždňovej celokrajskej osobitnej kontroly, ktorá bola zameraná na dodržiavanie ustanovení v súvislosti so železničnými priecestiami a na zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke, zistili 432 priestupkov v Žilinskom kraji.

Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, potvrdila, že najčastejším priestupkom bolo prekročenie povolenej rýchlosti jazdy, kde policajti zistili až 223 priestupkov. Porušenie povinnosti vodiča hliadky zaznamenali v 55 prípadoch, pričom do tejto kategórie spadá aj telefonovanie počas šoférovania – v 22 prípadoch. Policajti odhalili aj nesprávne predchádzanie, nesprávny spôsob jazdy či nevyhovujúci technický stav vozidla.

„Pozitívnu dychovú skúšku malo 12 účastníkov cestnej premávky, z toho 8 vodičov motorových vozidiel (3 prípady nad 1 ‰) a 4 cyklisti (3 prípady nad 1 ‰),“ doplnila Šefčíková.


Súvisiaci článok
Dvojicu turistov bez horolezeckých mačiek ratovala horská služba. Záchranná akcia trvala do noci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť