Nedeľa 19. 05. 2024 18:11:13 | Meniny má Gertrúda

Mestská polícia Žilina mala ťažký víkend: Muž mal pri sebe nôž a ukradol kufor, druhý zaútočil na policajtov

Mestskí policajti v Žiline počas víkendu zistili 283 protiprávnych konaní. Okrem toho predviedli na štátnu políciu muža, ktorý mal pri sebe nôž a mal ukradnúť žene v autobuse kufor.

Radka Kostánová|11. marec 2024|10:15:01

Zdroj: Facebook/Mestská polícia Žilina

Súvisiaci článok
Veľká tragédia na železnici na Liptove. V koľajisku našla smrť matka s dieťaťom
Čítajte viac >

Mestská polícia Žilina je vo vykonávaní svojich povinností zodpovedná. Ako jej zástupcovia informovali na sociálnej sieti, v tomto meste to nemajú chuligáni skúšať, pretože si ich nájdu. Svedčia o tom aj prípady, ktoré museli policajti riešiť počas víkendu.

Policajti priblížili, že počas víkendu vodič linkového autobusu nahlásil okolo tretej hodine poobede hliadke na autobusovej stanici, že cestujúci poľskej národnosti zobral kufor spolucestujúcej žene z Rajca. Podozrivý z krádeže by mal byť vysoký muž, chudej postavy s výrazne poškodeným chrupom v prednej časti.

Našťastie, približne o 2:30 hodine ráno hliadka policajtov v meste spozorovala a zadržala podozrivého podľa popisu. Pri bezpečnostnej prehliadke bola u 27-ročného muža zistená chladná zbraň - nôž. Muž bol následne predvedený na štátnu políciu.

Zároveň krátko pred polnocou operátor mestského kamerového systému spozoroval muža, po ktorom bolo vyhlásené pátranie. Opäť 27-ročného muža hliadka policajtov zadržala a odovzdala hliadke Policajného zboru.

Nadával žene a fyzicky napadol policajtov

„Počas nočnej kontroly v čase 1:30 hodiny hliadka spozorovala agresívneho muža, ktorý kričal a nadával žene, ktorá predávala kvety. Muž bol hliadkou upozornený a vyzvaný, aby upustil od takéhoto konania a za rušenie nočného pokoja zaplatil blokovú pokutu. Následne fyzicky zaútočil na hliadku,“ uviedli policajti.

Proti tomuto mužovi boli použité donucovacie prostriedky, hmaty, chvaty a putá. Pre podozrenie zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa sa bude zrejme zodpovedať orgánom činným v trestnom konaní.


Súvisiaci článok
Auto nie je výklad, varujú policajti. V Liptovskom Mikuláši poučovali vodičov pred zlodejmi
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť