Štvrtok 09. 05. 2024 02:14:23 | Meniny má Roland

Veľká tragédia na železnici na Liptove. V koľajisku našla smrť matka s dieťaťom

Na slovenských železniciach na severe Slovenska došlo, žiaľ, k ďalšej tragédii. Na koľajisku v Beňadikovej totiž prišli o život dve osoby. Udalosť sa stala krátko po štvrtej hodine poobede v sobotu 9. marca.

Michal Szentivanyi|9. marec 2024|18:41:12

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Ďalšia tragédia na svahu. Došlo k hroznému stretu lyžiarov a o život prišla maloletá osoba
Čítajte viac >

O závažnom prípade na trati medzi Liptovským Mikulášom a Liptovským Hrádkom informuje portál noviny.sk. Po zrážke s vlakom mala o život prísť matka s dieťaťom. Podľa portálu zasahovali v blízkosti obce Beňadiková v okrese Liptovský Mikuláš všetky záchranné zložky. Portál noviny.sk tvrdí, že pred vlak sa postavila žena s dieťaťom v náručí.

K samotnej tragickej zrážke osobného vlaku so spomínanou ženou malo prísť v sobotu 9. marca o 16:30 hodine na trase Liptovský Hrádok - Liptovský Mikuláš. Devastačné zranenia osôb, ktoré do kontaktu s rútiacim sa vlakom prišli, boli natoľko závažné, že im okamžite podľahli. O pravdepodobnej prítomnosti dieťaťa na mieste nehody svedčí aj kočík, ktorý sa v blízkosti koľajiska nachádzal.

Informáciu o nehode potvrdila aj samotná Železničná spoločnosť Slovensko. Doprava je na tomto úseku momentálne prerušená. Na mieste nešťastia boli ako prví privolaní hasiči z Liptovského Mikuláša.

Screen Shot 03-09-24 at 06.37 PM 001.JPG Zdroj: zssk.sk

Doprava bola obnovená krátko pred 18:00 hodinou večer.

Screen Shot 03-09-24 at 06.37 PM 002.JPG Zdroj: zssk.sk

Oznámenie prišlo z tiesňovej linky 112

Polícia o prípad informuje na sociálnej sieti s tým, že prvý podnet prišiel z núdzovej linky 112. „Dnes sme z tiesňovej linky 112 v podvečerných hodinách prijali oznámenie, že na železničnej trati pri obci Beňadiková v okrese Liptovský Mikuláš došlo k stretu vlaku s dvomi osobami," popisuje polícia nehodu. „Na miesto sa okamžite dostavili všetky záchranné zložky, policajné hliadky a tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. V súčasnosti na mieste vykonávame všetky potrebné prvotné úkony s cieľom riadneho zdokumentovania skutku a určenia právnej kvalifikácie," pokračuje polícia, ktorá, vzhľadom na citlivosť tohto prípadu, nebude poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania.


Súvisiaci článok
Lesný robotník na Turci si pri práci poranil nohu. Na pomoc mu prišli horskí záchranári aj vrtuľník
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť