Pondelok 16. 09. 2024 17:08:19 | Meniny má Ľudmila

Mladiství pod vplyvom alkoholu: Policajti z Martina zasahovali v rámci prevencie

Policajti z Martina, v rámci prevencie proti alkoholizmu u mládeže a porušovaniu verejného poriadku, skontrolovali nočné podniky a ulice mesta. Zistili, že dvaja mladiství mali v krvi viac ako 0,70 ‰ alkoholu. Akcie tohto typu budú pokračovať aj v iných mestách Žilinského kraja.

Juliana Krčulová|26. február 2024|19:30:22

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Vandali z Krásna nad Kysucou spôsobili škodu v tisíckach eur. Primátor mesta plánuje zavedenie ďalších kamier
Čítajte viac >

Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, informovala, že na základe analýzy vývoja bezpečnostnej situácie na úseku verejného poriadku a na úseku ochrany mládeže pred alkoholizmom policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine vykonali v uplynulých dňoch preventívno-bezpečnostnú akciu v nočných zábavných podnikoch a v uliciach mesta Martin.

„Akcia bola zameraná najmä na dodržiavanie zákazu predaja a podávania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov, kontrolu dodržiavania verejného poriadku, pátranie po hľadaných a nezvestných osobách a veciach pochádzajúcich z trestnej činnosti,“ priblížila krajská policajná hovorkyňa.

01.jpg Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Z výsledkov akcie vyplýva, že policajti skontrolovali 17 prevádzok a 17 osôb mladších ako 18 rokov. Kremeňová doplnila, že vykonanými dychovými skúškami bolo v dvoch prípadoch zistené požitie alkoholu osobami mladšími ako 18 rokov, a to s výsledkom 0,36 mg/l (0,75 ‰) a 0,59 mg/l (1,23 ‰).

„Akcie tohto druhu bude polícia v nepravidelných intervaloch vykonávať aj naďalej v pôsobnosti celého Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline,“ dodala krajská policajná hovorkyňa.


Súvisiaci článok
Žilinčania, pozor na nové podvodné praktiky. Ľuďom prichádzajú balíky, ktoré si neobjednali
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť