Štvrtok 25. 07. 2024 12:45:33 | Meniny má Jakub, Timur

Žilina nevyhrala ani na tretí pokus v jarnej časti. Bod proti Michalovciam zachránil v závere Jambor

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce boli v 21. kole prekvapujúco blízko k prvému víťazstvu v tejto sezóne Niké ligy, no na ihrisku druhého tímu tabuľky MŠK Žilina napokon remizovali 1:1. O prvý trojbodový zisk prišli v nadstavenom čase, keď z penalty vyrovnal Timotej Jambor. Pre trénera Františka Straku to bola premiéra na lavičke Michaloviec, ktoré sú naďalej na predposlednom 11. mieste tabuľky.

TASR|25. február 2024|08:45:38

Zdroj: Facebook/MŠK Žilina

Súvisiaci článok
Slovan uštedril MŠK Žilina zdrvujúci debakel. Belasí si domov odvážajú tri body
Čítajte viac >

Žilinčania sa až postupne dostali do tempa, strelecké šťastie skúšali Adang i Bari. Šťastie však pri domácich nestálo v 23. minúte, keď Niarchos v jasnej pozícii trafil tyč, no lopta sa odrazila do hlavy ležiaceho domáceho obrancu Leitnera a následne zamierila do Belkovej siete. Do kabíny tak zamierili hostia s jednogólovým vedením.

Druhý polčas otvorili Žilinčania dvojitým striedaním, ktoré síce prinieslo potrebné oživenie, ale nie efektivitu v útoku. Michalovce sa stiahli do obrany a šťastie následne skúšali v rýchlych protiútokoch. Žilina všemožne skúšala prelomiť obranný val Strakovej družiny, podarilo sa to až v nadstavenom čase Javorčekovi, ktorý bol pri odvážnom prieniku faulovaný Šimkom a nariadený pokutový kop premenil Jambor.

Niké liga - 21. kolo:

MŠK Žilina – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)

  • Góly: 90.+3 Jambor (z 11m) – 23. Leitner (vlastný). Rozhodovali: Valent – Jekkel, Ferenc, ŽK: Hubočan – Niarchos, Volanakis, Ramos, Šimko, 1117 divákov
  • Žilina: Belko – Leitner (46. Minárik), Hubočan, Ndjeungoue (62. Ďatko) – Bari, Adang, Sauer (62. Gidi), Javorček – Essomba (69. Iľko), Jambor, Nsona (46. Bile)
  • Michalovce: Frelih – Šimko, Dzotsenidze, Volanakis, Magda – Bednár – van Kessel (88. Veremiejev), Žofčák (56. Shimamura, 88. Vaško), S. Danko (69. Ramos), Marcin – Niarchos (57. Adekunle)

Súvisiaci článok
Žilina získala novú posilu. Pod Dubeň prichádza bývalý mládežnícky reprezentant Francúzska
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť