Piatok 26. 07. 2024 14:51:44 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Novinka pre čerstvých rodičov v Čadci: Rodné listy donesú pracovníčky matriky priamo do nemocnice

Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci zaviedla novú službu, vďaka ktorej rodičky nemusia vyvíjať zbytočnú námahu navyše. Aby získali rodný list pre svoje deti, stačí len vyplniť žiadosť a všetko potrebné kroky vrátane doručenia už vybavia na pôrodnici.

Daniel Jurčík|24. február 2024|18:45:00

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Prvý mesiac v roku priniesol do žilinskej pôrodnice až 118 malých anjelikov
Čítajte viac >

O novinke informovala Televízia Markíza vo svojej reportáži. Kysucká nemocnica sa tak stala prvou na Slovensku, ktorá zaviedla túto praktickú službu. Tento jednoduchý proces ušetrí rodičkám starosti po pôrode a eliminuje potrebu cestovania a vybavovania či stresu spojeného s odlúčením od novorodenca.

Otcovia môžu byť pri pôrode

Okrem toho, že táto novinka šetrí čas a úsilie mamičiek, má pozitívny vplyv najmä na otcov, ktorí môžu byť prítomní pri pôrode. Teraz majú možnosť jednoducho podpísať dohodu o mene a priezvisku priamo v pôrodnici, čo robí celý proces ešte jednoduchším a príjemnejším pre novopečených rodičov.

K novinke sa v pozitívnom duchu vyjadril aj Matej Šimášek, primátor mesta Čadca, pod ktoré spadajú služby matriky. „Veľmi sa teším z toho, že môžeme takto prispieť, aj keď je to nad rámec našich povinností," zhodnotil Šimášek pre Televíziu Markíza.


Súvisiaci článok
Mamičky ocenili zrekonštruované pôrodnícke oddelenie v Liptovskej nemocnici: Po 200-tisícovej obnove sa zmenilo na nepoznanie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť