Štvrtok 16. 05. 2024 03:47:00 | Meniny má Svetozár

Toto je stred Európy, moja drahá! Herci zo žilinského divadla začali skúšať sviežu novinku

V utorok 20. februára začali herci z Mestského divadla Žilina skúšať nový autorský projekt s názvom Toto je stred Európy, moja drahá! a s podtitulom Vrahovia, zlodeji, prostitútky a blázni. Správa o stave krajiny. Politický pamflet.

Radka Kostánová|22. február 2024|17:45:12

Zdroj: Facebook/Mestské divadlo Žilina/Natália Zahradníková

Súvisiaci článok
Radka v meste: Manifest odhaľuje krutú pravdu o mladých ľuďoch (RECENZIA)
Čítajte viac >

V našom minulom článku sme vám už prezradili, že Mestské divadlo Žilina pripravuje na rok 2024 veľkolepé novinky. Postupne ich na svojom Facebookovom profile odhaľuje a zverejňuje.

Novinkou na konci februára je to, že v utorok 20. februára začali skúšať nový autorský projekt Toto je stred Európy, moja drahá! s podtitulom: Vrahovia, zlodeji, prostitútky a blázni. Správa o stave krajiny. Politický pamflet.

Nahliadnite do sveta obyvateľov na ceste z vlastnej spoločenskej mapy

Ako ďalej zástupcovia divadla uviedli, tento projekt bude takým nahliadnutím do sveta obyvateľov na ceste z vlastnej spoločenskej mapy.

„Prelet mikrokozmom vnútornej dezintegrácie človeka strácajúceho sa v sofistikovanej architektúre nefunkčnosti, klamstva, populizmu a hlúposti. Akú tragikomickú podobu potom dostávajú reakcie človeka na banálne situácie, ktorým musí čeliť nielen v živote, ale aj v realite vzťahov, médií a sociálnych sietí," doplnili.

Svetovú premiéru projektu Toto je stred Európy, moja drahá! v réžii skvelého Eduarda Kudláča uvedie divadlo v sobotu 13. apríla 2024 v Štúdiu.

V inscenácií účinkujú: Natália Fašánková, Ada Juhásová, Michal Koleják, Sandra Lasoková, Peter Martinček, Iveta Pagáčová, Tajna Peršić, Michael Vrzala.


Súvisiaci článok
Manifest: Prečo mladí ľudia pociťujú skepsu z aktuálneho stavu sveta?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť