Streda 18. 09. 2024 00:56:25 | Meniny má Eugénia

Zločinec z Čadce vytrhol peňaženku z vrecka poškodeného a utiekol. Policajti ho rýchlo našli a zadržali

Mladý zlodej z Čadce okradol muža o peňaženku a utiekol. Policajti ho vypátrali a vyšetrovateľ už spracoval podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie.

Juliana Krčulová|13. február 2024|12:30:18

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Vodička prešla do protismeru a skončila s autom v Rajčianke: Polícia varuje pred únavou za volantom
Čítajte viac >

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová, na sociálnej sieti informovala, že v uplynulom týždni došlo v jednom z bytov v meste Čadca k lúpežnému prepadnutiu. 18-ročný mladík mal podľa jej slov chytiť zozadu ľavou rukou za ľavú ruku poškodeného, pritlačiť ho k zárubni dverí a so slovami: „Daj mi ten šek,“ mu mal začať vyťahovať pravou rukou zo zadného vrecka peňaženku.

„Poškodený sa tomuto snažil brániť, avšak páchateľovi sa podarilo peňaženku vytrhnúť a z bytu utiekol. Následne bankomatovú kartu, ktorá bola obsahom peňaženky, použil pri snahe o výber finančnej hotovosti,“ ozrejmila Kremeňová.

Osobu sa na základe dostupných informácií podarilo operatívnym pracovníkom v súčinnosti s hliadkami Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci v krátkom čase zadržať.

„Vyšetrovateľ v súvislosti s uvedenou udalosťou osobe J.M. z Čadce vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže s prečinom neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku a spracoval podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie,“ dodala krajská policajná hovorkyňa.


Súvisiaci článok
Žilinčania, striehnite na podvodné SMS správy. Podvodníci sa takto vydávajú za kuriérske spoločnosti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť