Streda 18. 09. 2024 03:03:04 | Meniny má Eugénia

Vodička prešla do protismeru a skončila s autom v Rajčianke: Polícia varuje pred únavou za volantom

V pondelok 12. februára ráno sa stala dopravná nehoda v obci Turie pri Žiline. Vodička osobného auta prešla do protismeru a zostala stáť v Rajčianke, pričom tvrdí, že zaspala. Polícia pripomína, že mikrospánok je nebezpečný a vyzýva vodičov, aby si dávali pozor na únavu za volantom.

Juliana Krčulová|13. február 2024|08:03:24

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Žilinčania, striehnite na podvodné SMS správy. Podvodníci sa takto vydávajú za kuriérske spoločnosti
Čítajte viac >

Dopravní policajt zo Žiliny vyšetrujú okolnosti nehody osobného auta v obci Turie pri Žiline. V pondelok 12. februára v skorých ranných hodinách došlo na ceste I. triedy v katastrálnom území obce Turie k dopravnej nehode.

Vodička viedla osobné motorové vozidlo značky Toyota v smere od Rajca do Žiliny. Následne mala prejsť do protismeru mimo cestu vľavo a zostala s vozidlom stáť v rieke Rajčianka.

Vodička tvrdí, že zaspala: Alkohol zistený nebol

„Podľa vyjadrenia vodičky, mala počas jazdy dostať mikrospánok. Vykonanou dychovou skúškou alkohol zistený nebol. Vodička po dopravnej nehode bola prevezená na ošetrenie,“ priblížila dopravnú nehodu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová.

Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby nepreceňovali svoje sily. „V prípade, ak cítite čo i len najmenší pocit únavy, radšej zastavte a na chvíľu si oddýchnite, alebo sa poprechádzajte po čerstvom vzduchu. Počas mikrospánku človek nevníma žiadne vonkajšie podnety. Pri jazde to znamená, že v tento moment sa z vášho auta stáva nekontrolovateľne sa rútiaci stroj,“ pripomínajú zástupcovia polície.

Buďte zodpovední a pre pár „stratených“ minút neriskujte svoj život a ani životy ostatných účastníkov cestnej premávky.


Súvisiaci článok
Na aute s ukradnutými značkami utekal policajtom. Mal pri sebe aj zbraň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť