Streda 18. 09. 2024 13:20:35 | Meniny má Eugénia

Uplynulý víkend očami Mestskej polície Žilina: 276 priestupkov, privolanie sanitky a zadržanie hľadanej osoby

Hliadky Mestskej polície Žilina počas uplynulého víkendu rozhodne nezaháľali. V porovnaní s minulým víkendom riešili až o 50 priestupkov viac.

Daniel Jurčík|6. február 2024|11:00:17

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mestská polícia Žilina

Súvisiaci článok
223 priestupkov, záchrana života a krádež koberca: Mestská polícia Žilina bilancuje uplynulý víkend
Čítajte viac >

Číslo 276 v kolónke prehreškov voči zákonu je vôbec najvyššie v tomto roku. O podrobnostiach informoval oficiálny účet Mestskej polície Žilina na sociálnej sieti.

Dvakrát privolali sanitku

Prvý z uverejnených prípadov sa stal na Bratislavskej ulici, kde hliadka preverovala oznam ohľadom osoby s bolesťou srdca. Pri preverení situácie sa žena sťažovala na zranenie ruky a celkový pocit slabosti. Mestskí policajti preto privolali sanitku rýchlej zdravotnej pomoci.

Príbeh s rovnakým koncom sa odohral aj po telefonickej žiadosti o pomoc žene, ktorá nedokáže svojho manžela presunúť z postele na invalidný vozík. Situácia však nakoniec bola vážnejšia. „Hliadkou bol muž posadený na invalidný vozík , avšak vzhľadom na apatický stav, indikujúci vážne zdravotné problémy, bola privolaná sanitka RZP, ktorej posádka muža previezla na vyšetrenie do nemocnice,“ informovala mestská polícia.

Hľadaná osoba skončila v rukách polície

Muž, na ktorého bolo vyhlásené pátranie, začal unikať pred prichádzajúcou pešou hliadkou. Tá ho však vďaka operátorovi kamerového systému lokalizovala a zadržala. Muž následne putoval do rúk príslušníkom polície.


Súvisiaci článok
Mestskú políciu v Žiline stretnete už v novom šate. Bezpečnostné trendy sú novou výzvou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť