Štvrtok 19. 09. 2024 00:25:45 | Meniny má Konštantín

Mestskú políciu v Žiline stretnete už v novom šate. Bezpečnostné trendy sú novou výzvou

Je dômyselné, ak sa rok čo rok pripravujete a sledujete aktuálne bezpečnostné trendy a správanie spoločnosti. Presne týmto štýlom uvažujú aj vo vedení Mestskej polície v Žiline, ktorá prechádza modernizáciou techniky. Reaguje tak na aktuálne postrehy aj nálady verejnosti.

Michal Szentivanyi|1. február 2024|14:00:21

Zdroj: Facebook/Mestská polícia Žilina

Súvisiaci článok
223 priestupkov, záchrana života a krádež koberca: Mestská polícia Žilina bilancuje uplynulý víkend
Čítajte viac >

S novou technikou a vozidlom sa príslušníci Mestskej polície v Žiline pochválili príspevkom na sociálnej sieti. „Mestská polícia Žilina pokračuje v modernizácií a sledovaní bezpečnostných trendov. Keďže útvar spolupôsobí pri ochrane majetku obce a majetku občanov aj s využitím ústrední zabezpečujúcich signalizáciu a pultu centrálnej ochrany, od 1. februára sa občania v uliciach stretnú aj s príslušníkmi mestskej polície s nadštandardným materiálno-technickým zabezpečením, výzbrojou a špeciálnymi prostriedkami ochrany na zabezpečenie rýchlych preverení, zásahov a zákrokov aj počas incidentov s vyšším stupňom rizika a samozrejme, verejného poriadku v uliciach nášho mesta," píšu v príspevku bezpečnostné orgány mesta.

424590868_392696043271136_8535915546121375711_n (1).jpg Zdroj: Facebook/Mestská polícia Žilina

Samozrejmosťou je aj spolupráca s národnou políciou

V hre je totiž 11 príslušníkov, ktorí sa budú podieľať aj na spoločných postupoch s Policajným zborom v súvislosti so zabezpečením výkonu mimoriadnych opatrení počas spoločenských, kultúrnych a športových podujatí, vrátane zhromaždení občanov. „Samozrejmosťou je schopnosť poskytnutia kvalifikovanej prvej pomoci s využitím zdravotníckeho materiálu a Automatického externého defibrilátora. Takýmto spôsobom sa mestská polícia snaží o bezpečnejšie mesto. Aj v nočnej dobe, hlavne cez víkend chce vo zvýšenej miere chrániť obyvateľov a návštevníkov centra prichádzajúcich za zábavou, pričom negatívne a agresívne prejavy súvisiace s verejným poriadkom potlačiť a minimalizovať na najnižšiu možnú mieru," vysvetľuje Mestská polícia v Žiline.


Súvisiaci článok
Pomohol zachrániť človeka, ktorý spadol z Kolonádového mosta do studenej rieky Orava. Od primátora získal ocenenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť