Sobota 07. 09. 2024 07:13:26 | Meniny má Marianna

Najkrajšia báseň o láske ožije na Budatínskom hrade. Zažite rozprávkový Valentín aj vy

Tešíte sa na deň svätého Valentína, no mrzí vás, že sa bude oslavovať počas týždňa? Nezúfajte, tri dni po sviatku zamilovaných zavíta do Budatínskeho hradu známy básnik Andrej Sládkovič a jeho milá Marína.

Radka Kostánová|26. január 2024|18:45:03

Zdroj: pmza.sk

Súvisiaci článok
Svadba na Oravskom hrade? Aj tento sen sa vám môže splniť, ak prídete na valentínske podujatie Čaro lásky
Čítajte viac >

Považské múzeum v spolupráci s divadelno-hravým zoskupením RAZCA si vždy pri sviatkoch, prázdninách alebo iných oslavách, pripravujú zážitkové prehliadky. Tento rok nezabudli ani na deň zamilovaných.

Ako informovali na webovej stránke, pre zamilované dvojice si pripravili na sobotu 17. februára valentínske zážitkové prehliadky v priestoroch Budatínskeho hradu a kaplnky s názvom Marína - nemožno mi ťa neľúbiť.

Andrej Sládkovič spolu so svojou milou vyrozprávajú príbeh plný romantiky, ale i neistoty a sklamania. Ako doplnili organizátori, hoci pochádzali z odlišných prostredí, pretože Marína bola dcérou bohatého banskoštiavnického garbiarskeho majstra a Andrej sa narodil do rodiny chudobného krupinského učiteľa, ich osudy sa stretli v malebnom stredoslovenskom banskom meste. Banská Štiavnica sa tak stala svedkom ich veľkej lásky.

Marina_web-736x736.jpg Zdroj: pmza.sk

„Kto by nepoznal aspoň verš jednej z najznámejších básní slovenskej literatúry a zároveň najdlhšej ľúbostnej básne na svete? Čo však stálo za jej vznikom? A čo sa odohralo medzi Andrejom a Marínou? Príďte sa pozrieť, ako to vidí naša RAZCA. Počas prehliadky spoznáte i menej známe strofy tohto výnimočného diela. A zažijete aj svadbu, hoci trochu netradičnú,“ pozýva autorka scenára Katarína Maršalová.

Zážitkové prehliadky s názvom Marína – nemožno mi ťa neľúbiť začínajú o: 13:00, 14:30 a 16:00 hodine.

Kapacita prehliadok je, bohužiaľ, obmedzená, preto organizátori odporúčajú rezervovať si vstup vopred na telefónnom čísle 0907 108 659.

Vstupné základné stojí 7,00 € a zľavnené 3,50 €.


Súvisiaci článok
Žilinské katakomby sa opäť otvárajú! Príďte preskúmať podzemie Žiliny v týchto termínoch
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť