Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava na to poukázal na sociálnej sieti.
„Najbohatšie zastúpenou skupinou živín vo višniach sú však polyfenolové zlúčeniny, ktoré višniam nielen dodávajú ich krásne červené sfarbenie ako aj chuť, ale taktiež majú pre telo nesmierne prospešné účinky,“ dodala Natália Šranková z poradne zdravia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Ozrejmila, že napríklad ich antioxidačné účinky pomáhajú telu bojovať proti oxidačnému stresu a protizápalové účinky napríklad pomáhajú pri regenerácii tkanív.
Višne je možné skladovať iba niekoľko dní, a to podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva najlepšie neumyté v chladničke, pričom umývať je ich vhodné až tesne pred konzumáciou. Skladovať sa môžu aj sušené alebo mrazené.
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť