Pondelok 16. 09. 2024 15:13:38 | Meniny má Ľudmila

Šmykľavé cesty a chodníky rieši žilinská samospráva vo veľkom. Toto číslo by vám nemalo ujsť

Viacerí z nás to poznajú. Pri prechádzaní chodníkmi či cestami v Žiline, ale aj na zvyšku Slovenska, je obozretnosť na mieste. Mrazivé počasie v spojitosti so zrážkami si pýta svoju daň, a tak vedenie mesta reaguje na šmykľavé vozovky pohotovo. Občanov dokonca vyzýva, aby využívali číslo, ktoré je na tento účel zriadené, pričom prácu cestárov možno sledovať aj digitálne.

Michal Szentivanyi|24. január 2024|19:30:19

Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
Nové sypače už posypávajú cesty na Orave, Liptove a Kysuciach
Čítajte viac >

O zimnej údržbe ciest mesto Žilina informuje na svojom webe. „Cieľom zimnej údržby je zmierňovať dopady nepriaznivých poveternostných podmienok na zjazdnosť a schodnosť komunikácií v meste. Podľa predpovede počasia preventívne ošetrujeme povrchy pred snežením alebo poľadovicou, priebežne odhŕňame a posypujeme cesty a chodníky počas sneženia, čo najrýchlejšie zabezpečujeme, aby boli zjazdné a schodné," sľubuje vedenie mesta.

Číslo, ktoré určite využite, ak sa stretnete s komplikáciami

Žilina navyše pripomína aj špeciálne zriadenú linku 041/5091523, kde môžete volať a zasielať svoje podnety na odhŕňanie neprejazdných komunikácií. Infolinka funguje počas zimného obdobia nepretržite 24 hodín denne. Na tejto linke vám zároveň radi poskytneme bližšie informácie k aktuálnemu stavu údržby, operačnému plánu a všetkému, čo so zimnou údržbou súvisí," doplnilo mesto.

zimna-udrzba-1.png Zdroj: zilina.sk

Prácu a pozíciu cestárov môžete sledovať online

Občania majú však v rámci digitalizácie aj ďalšiu výhodu. Môžu totiž sledovať práce počas zimnej údržby spolu s ďalšími informáciami v reálnom čase na tejto stránke. „Vďaka GPS monitoringu vozidiel je možné vidieť, v ktorej časti mesta sa práve aktuálne pohybujú. Novinkou je doplnenie mechanizmov údržby ako aj všetkých externých dodávateľov, ktorí sa budú podieľať na údržbe. Zároveň mesto zverejňuje Operačný plán zimnej údržby 2023/2024, obsahujúci pravidelný priebeh prác, typy výkonov, ale aj informácie o spotrebe posypového materiálu," informuje mesto.


Súvisiaci článok
Tichý zabiják v podobe arktických mrazov. Rady, ako predísť omrzlinám a aj škodám na duševnom zdraví
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť