Štvrtok 17. 10. 2024 18:21:02 | Meniny má Hedviga

V Dolnom Kubíne sa dočkajú rekonštrukcie nemocnice. Pavilón neurológie čaká rekordná obnova

O tom, že v Dolnom Kubíne dôjde k obnove neurologického pavilónu sa hovorí už dlhšie, no až teraz sa župa rozhodla prehovoriť o tom, koľko bude obnova priestorov v danom pavilóne stáť. Na Dolnej Orave sa tak zrejme dočkajú rekordnej obnovy, ktorú pacienti určite ocenia.

Michal Szentivanyi|10. január 2024|13:30:39

Zdroj: zilinskazupa.sk/Marek Malina

Súvisiaci článok
Dolný Kubín: Bezdomovci dostali na Štedrý deň čerstvé ryby, pracujúci domáce koláče
Čítajte viac >

O rekonštrukcii jednotky intenzívnej starostlivosti v Dolnom Kubíne sa píše v župnom periodiku ZAkraj. Kompetentní pracovníci sa podľa najnovších informácií pustili tento rok už do prvých krokov v rámci rekonštrukcie. Konkrétne tak modernizáciou v spomínaných priestoroch prejde jednotka intenzívnej starostlivosti (JIS).

Obnova za takmer 1,4 milióna eur z eurofondov

Na vynovené oddelenie podľa župy pribudnú nové lôžka i moderné zdravotnícke prístrojové vybavenie. Nemocnica na kompletnú prestavbu pôvodných priestorov získala z eurofondov takmer 1,4 milióna eur.

Nemocnica v týchto dňoch síce funguje za plnej prevádzky, no obnova bude prebiehať súbežne s ňou. Na oddelení neurologickej JIS tak vznikne až osem nových lôžok a jedna dvojlôžková izba pre pacientov. Nových sociálnych, hygienických priestorov i zázemia sa dočká aj samotný personál oddelenia.

Novinkou bude zdravotnícka technika, ultrazvukový prístroj, polohovateľné lôžka, resuscitačné lôžka, monitor vitálnych funkcií, automatický defibrilátor a ďalšie vymoženosti. Župa si od modernizácie techniky sľubuje zvýšenie kvality zdravotnej starostlivosti, kapacity a obslužnosti a tiež zníženie energetických a prevádzkových nákladov. Stavebné práce sa začali už v lete a mali by byť ukončené do konca tohto roka.


Súvisiaci článok
Mesto Dolný Kubín zriadilo v súvislosti s vojnou na Ukrajine komunikačné centrum
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť